Rusia şi China s-au opus marţi unei iniţiative americane vizând să blocheze livrările de petrol rafinat către Coreea de Nord, acuzată de Washington că şi-a depăşit cotele autorizate pentru anul 2019, au făcut cunoscut surse diplomatice, relatează AFP.

Rusia şi China au considerat că este nevoie de mai mult timp pentru a studia cererea americană care era susţinută de 25 ţări membre ale Naţiunilor Unite, printre care Japonia, Franţa şi Germania, potrivit surselor.

Deocamdată, AFP nu a putut afla durata suspendării impuse de Moscova şi Beijing.

În 2018, un blocaj similar a fost opus Statelor Unite, iar cererea acestora de a interzice orice nouă livrare anul trecut nu a avut urmări.

În urmă cu o săptămână, Statele Unite au afirmat într-un raport că Phenianul şi-a depăşit în 2019, cu ajutorul transferurilor ilegale de încărcături pe mare, cotele de import de petrol stabilite de ONU. Totodată, au cerut ca Naţiunile Unite să proclame o încetare a oricăror livrări noi.

În acest document obţinut de AFP, Washingtonul a reclamat în Comitetul de sancţiuni ale ONU însărcinat cu Coreea de Nord să decreteze că plafonul anual autorizat de 500.000 de barili a fost depăşit şi că livrarea de produse rafinate trebuie „să înceteze imediat”.

„Statele Unite şi partenerii lor rămân profund preocupaţi de numărul de încălcări ale rezoluţiei Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite legate de importul de produse petroliere rafinate de către Coreea de Nord”, a menţionat raportul însoţit de fotografii ale unor nave suspecte.

Americanii şi japonezii au identificat cel puţin opt transferuri ilegale de încărcături de ţiţei spre nave nord-coreene, a subliniat documentul. Alte 70 de transferuri suplimentare de petrol îm largul mării au fost de asemenea dezvăluite între ianuarie şi aprilie.

Potrivit diplomaţilor, nord-coreenii sunt profesionişti în disimularea navelor (cu ajutorul unor pavilioane false sau documente false) pentru a ascunde folosirea lor în profitul Phenianului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Rusia şi China au blocat oprirea livrărilor de petrol către Coreea de Nord

  1. bogdan spune:

    Este normal ! Diktaturile si Statele Teroriste se sprijina intre ele ! China ,Nkorea si Porcia Pitikului ! Ce Klub Select ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top