Reprezentanții Rusiei și Chinei au cerut o relaxare a sancțiunilor internaționale împotriva Coreei de Nord, susținând că acest lucru ar „stimula” Phenianul să înceapă dezarmarea nucleară. Propunerile au fost prezentate în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la problema nord-coreeană, care a avut loc la 27 septembrie la New York.

Din 2006, când Phenianul a făcut primul test al unei bombe atomice, țările membre ale Consiliul de Securitate al ONU au susținut în unanimitate impunerea de sancțiuni împotriva Coreei de Nord. Cu toate acestea, la 27 septembrie, Rusia și China au anunțat că ar putea încălca acordurile anterioare și să aleagă o poziție care să contravină politicii SUA și altor țări occidentale.

În timpul întâlnirii în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze, Wang Yi, a solicitat membrilor consiliului să puna in aplicare dispoziția din rezoluția ONU care prevede o modificare a regimului de sancțiuni împotriva Phenianului.

„Având în vedere dinamica pozitivă a relațiilor Coreei de Nord cu Coreea de Sud și Statele Unite, precum și … promisiunile și acțiunile (Phenianului) în domeniul dezarmării nucleare, China consideră că Consiliul de Securitate al ONU ar trebui să ia în considerare aplicarea … acestui amendament pentru a stimula Coreea de Nord și alte părți interesate să continue denuclearizarea „, a spus Wang Yi.

La randul sau, Serghei Lavrov, a adăugat că continuarea presiunii asupra Phenianului pare „inadecvată” în contextul „acțiunilor semnificative în materie de denuclearizare”, care au fost luate de regimul nord-coreean. El s-a alăturat colegului chinez și a cerut relaxarea sancțiunilor împotriva Phenianului.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, care a prezidat ședința Consiliului de Securitate al ONU, a declarat că presiunea internațională asupra Coreei de Nord a deschis calea pentru o soluție diplomatică la această problemă. Sancțiunile trebuie să continue „până la denuclearizarea completă și documentată” a regimului nord-coreean, a subliniat Pompeo.

Secretarul de stat a adăugat că la 26 septembrie s-a întâlnit cu ministrul de externe al Coreei de Nord. În timpul întâlnirii a fost discutata organizarea celui de-al doilea summit al lui Donald Trump și Kim Jong-un. Pompeo a spus că în octombrie va merge la Phenian pentru a continua aceste negocieri.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Rusia și China au cerut la ONU relaxarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord

  1. bogdan spune:

    Da da da ! Si Marmota invelea ciocolata ! Si Javrov spune adevarul ca intotdeauna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top