Consiliul Europei a adoptat ieri o rezoluție în care critică Rusia si Iranul pentru că folosesc așa numitele „cartonașe rosii”, emise de Interpol, pentru aresta oponentii politici si dizidentii.

Un astfel de „cartonas rosu” permite unui numar de 190 de țări membre sa colaboreze în vederea reținerii și extrădării de persoane căutate in una din țările afiliate Interpolului.

In rezoluția Consiliului Europei este deplânsă aceasta tehnică ce duce la încălcări ale libertății de expresie și la persecutarea unor oponenți politici. Autorul raportului pe aceasta tema, politicianul german Bernd Fabritius, a declarat că, în unele cazuri,  persoanele care sunt arestate si extrădate nu se pot aștepta la un proces echitabil în țara de origine și nici nu pot contesta aceste „cartonase rosii” in instanțele naționale sau internaționale.

Ca urmare a abuzului în scopuri politice față de sistemul Interpolul, numarul „cartonaselor rosii” emise de Interpol a crescut de la 2.343 in 2005, la 12.787 in 2016.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Rusia si Iranul sunt acuzate că folosesc Interpol pentru vânarea opozanților politici

  1. SaakasBilly spune:

    NU MAI EXISTA INSTITUTZII INTERNATIONALE !! TOATE AU FOST TRECUTE IN SOLDA RICANILOR !! RICANILOR NU LE PLAC ACELEASI UNITATI DE MASURA !! PENTRU EI MUMA,PENTRU ALTZII…CIUMA !! IN SCHIMBURILE COMERCIALE ,VREAU SA CASTIGE DOAR EI !! IN ULTIMUL TIMP NICI ASA NU SUNT MULTUMITI !! EI VREAU SA CASTIGE ,DAR CELALALT SA PIARDA !! CA DACA NU AMENINTZA !! FOLOSESC INTITUTIILE MONDIALE SA SANTAJEZE SI SA FAULTEZE PE ALTII,FLUTURA ARMELE !! ORDINEA ASTA MONDIALA NEDREAPA A LOR E PE DUCA!! CA SI EI…DE ALTFEL !!

  2. bogdan spune:

    E normal ! Doar sunt cel mai mare stat terorist de pe Terra !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top