IskanderÎn iulie, Rusia și Statele Unite vor organiza noi teste de arme nucleare tactice: Rusia – sisteme de rachete modernizate „Iskander-M”, Statele Unite ale Americii – o nouă modificare a principalei sale arme atomice – bomba termonucleara B61-12, scrie The National Interest.

În Districtul Militar Sudic al Rusiei au loc pregatiri intense pentru exerciții militare care prevad lansarea de rachete „Iskander-M”pe poligonul Kapustin Yar, din regiunea Astrahan. Anterior, reprezentanții industriei de apărare ruse au raportat că toate testele de certificare a sistemului de rachete tactice vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2015.

„Iskander-M” este un sistem de rachete tactice mobile cu o raza de acţiune de la 50 la 500 de kilometri. Vehiculului tractor este capabil sa transporte două rachete care pot fi trase spre ţinte separate în câteva secunde. Acestea pot fi redirectionate în zbor și pot fi folosite nu numai pentru obiective imobile, dar și pentru cele aflate in deplasare – cum ar fi lansatoare de rachete tactice, coloane blindate sau grupuri de infanterie motorizată.

„Iskander are o altă caracteristică unică:..focosul cu ghidare optică poate fi controlat printr-un semnal radio codat, transmis inclusiv de pe complexele aviatice de radio (AWAKS) sau aeronavele fără pilot. Aceasta caractersitica asigura rachetei functii suplimentare de ghidaj. Computerul de bord obtine imagini cu tinta, fixeaza coordonatele, iar racheta zboară spre obiectiv cu o viteză supersonică”- scrie publicația.

Amintim ca, Rusia a informat în mod repetat cu privire la intenția de a desfasura sistemul modernizat „Iskander-M” în regiunea Kaliningrad, la frontierele țărilor membre NATO – Polonia și statele baltice.

F-15E Strike Eagle

F-15E Strike Eagle

Prin urmare, Statele Unite ale Americii este puțin probabil să rămână indiferente in fata procesului de modernizare a armelor nucleare rusesti.

La începutul acestei luni, US Air Force și Administrația de Securitate Nucleară Națională (NNSA) au efectuat primul test al bombei atomice grele B61-12.

Acesta a fost primul test din cele trei programate pentru acest an. Bomba a fost aruncata de un avion F-15E Strike Eagle.

După darea ei in exploatare, B61-12 va inlocui modificarile anterioare ale bombei B61 – principala arma termonucleara americană. Au fost construite in total 825 de bombe, sunt gata de lupta mai puțin de jumătate din ele.

Bombele B61 se afla astazi în depozitele a șase baze militare americane din cinci țări europene (cu excepția celor care sunt în SUA). În timpul upgrade-ului arsenalelului nuclear, US Air Force va trebui sa efectueze o conversie a bombardierelor F-15E Strike Eagle, astfel încât acestea să poată transporta noua bomba B61-12.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top