Rusia și Ungaria au convenit asupra livrărilor rusești de gaze naturale pentru 2020, chiar dacă nu se ajunge la un acord privind tranzitul de gaze între Moscova și Kiev până la sfârșitul acestui an, a declarat ministrul afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjártó, după o întâlnire cu șeful Gazprom, Alexei Miller, transmite serviciul de presă al guvernului ungar.

„Problema securității energetice a dobândit un accent geopolitic, având în vedere că acordul de tranzit dintre Rusia și Ucraina se va termina la sfârșitul acestui an și nu a fost semnat încă un nou contract . Aceasta înseamnă că oricând poate interveni situația când Rusia nu va mai transporta gaz pe continentul european prin Ucraina „, a spus ministrul.

„Astăzi am încheiat un acord cu directorul executiv al Gazprom care ne va asigura furnizarea de gaze naturale, indiferent dacă va exista sau nu în viitor un acord de tranzit între Rusia și Ucraina „, a adăugat el.

Ministrul a explicat că Ungaria va putea achiziționa o parte din gazele naturale necesare consumului public și industrial, prin Austria, utilizandu-se în acest sens toate capacitățile rezervoarelor din Ungaria. El a menționat că Ungaria are la dispoziție instalații de depozitare a gazelor de 6,3 miliarde de metri cubi.

„Numai acum a devenit evidentă cât de bună a fost decizia de a construi aceste instalații de depozitare, deoarece anul acesta putem stoca suficientă cantitate de gaze naturale în aceste spații de depozitare pentru a ne asigura că anul viitor va fi suficient pentru a oferi Ungariei gaz natural”, a spus diplomatul.

Ministrul a mai declarat reporterilor că s-a ajuns la un acord cu Gazprom că Ungaria va cumpăra gaze naturale, care vor fi depozitate anul viitor în interesul siguranței, iar compania va furniza volumul necesar. „Aceasta înseamnă că la sfârșitul acestui an putem fi siguri că securitatea furnizării de gaze naturale din Ungaria pentru anul viitor va fi garantată”, a spus Szijjártó.

De asemenea, părțile au discutat despre prelungirea conducte TurkStream prin Bulgaria și Serbia către Ungaria.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Rusia și Ungaria au convenit asupra livrărilor rusești de gaze în situația sistării tranzitului prin Ucraina

  • Moarte neo-hitleristilor spune:

   Hallo aici este un spatiu public si nu locul unde sa faci reclama familiei tale !

   • Luca spune:

    Ce naiba zici ma acolo ?
    Bogdan se refera la politicieni Unguri care joaca ba cu U.E. ba cu U.S.A ba cu China cu Rusia … mai pe scurt curva europei, mai curva de decat germania si franta la un loc care ambele tari joaca cu U.S.A. si Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top