Agenția de Mediu din San Francisco a acuzat Ambasada Rusiei de încălcarea regulilor privind eliminarea deșeurilor din cauza fumului negru care a aparut deasupra clădirii consulatului rus din acest oraș, în ajunul închiderii sale, la începutul lunii septembrie.

„Este evident că nu au ars lemne uscate”, a declarat reprezentantul departamentului de protecție a mediului, Ralf Borrmann, redacției locale a postului CBS.

„A fost mult fum negru, mulți l-au văzut și, judecând după densitatea și culoarea fumului, este evident că era ars gunoi sau materiale care nu pot fi eliminate prin ardere”.

Misiunea diplomatică rusă a fost informată ca a încălcat regulile de eliminare a deseurilor. În prezent sunt examinate circumstanțele incidentului.

Încălcarea regulilor de reciclare a deseurilor prevede o amenda, dar autoritatile de protectie a mediului nu au anuntat insa cuantumul acesteia.

„Am emis un avertisment cu privire la încălcarea regulilor de incinerare a deseurilor”, a spus Ralf Borrmann. „Angajații [ambasadei rusești] sunt în contact cu noi pentru a clarificarea circumstanțele incidentului”.

La 31 august, autoritățile americane au cerut închiderea consulatului rus din San Francisco, astfel încât ambele țări să aibă cate trei consulate pe teritoriul celuilalt. Acest lucru a fost făcut ca răspuns la cererea Rusiei de a reduce personalul misiunii diplomatice din Rusia, anunțata după ce Congresul SUA a adoptat noi sancțiuni anti-ruse.

La 1 septembrie, Ministerul rus de Externe a declarat că în clădirea consulatului general din San Francisco se intenționează efectuarea de catre FBI a unei perchezitii. Fumul negru deasupra cladirii consulatului general a aparut în aceeasi zi. Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a explicat prezenta fumului prin faptul ca in cladire se faceau lucrări de conservare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Rusia va plăti amendă pentru fumul negru deasupra Consulatului din San Francisco

  1. bogdan spune:

    Se ardeau porcii unul pe altul …ha ha ha ! Sigur putzea a pork parlit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top