tancuri muzeuRusia va returna Israelului tancul legendar, singurul rămas intact din cele câteva capturate de Siria în timpul primului război din Liban (din 1982).

Problema a fost ridicată în cadrul discuțiilor de la Moscova între premierul israelian, Benjamin Netanyahu și președintele Rusiei, Vladimir Putin. Ultimul a semnat un decret în acest sens, potrivit NEWSru Israel.

Mass media din Israel a subliniat faptul că aceasta este singura amintire pentru rudele celor trei militari dispăruti.

Israelul a primit o notificarea oficiala din partea Moscovei că cererea a fost aporbata, iar tancul, care a fost predat de sirieni Uniunii Sovietice, care se află în acest moment în muzeul tancurilor din Kubinka (regiunea Moscova) va fi trimis în Israel.

Tancul este dovada materiala a unei lupte din zona Sultan Yaakub din noaptea de 10 spre 11 iunie 1982 – una dintre cele mai triste pagini ale primului război din Liban pentru Israelul. Atunci sirienii au reușit să captureze 4 tancuri israeliene – singurul caz de aces fel din timpul războiului din 1982. Până în prezent nu se cunoaște soarta celor trei militari dispăruti dupa lupta de la Sultan Yaakub: Zaharia Baumelya, Yehudi Katz și Zvi Feldman. Tancul este singura ameintire pentru familiile militarilor dispăruți, se spune in declaratia Biroului premierului Israelului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Rusia va returna Israelului tancul capturat de Siria în timpul primului război din Liban

 1. rsumy spune:

  Și cu Tezaurul…
  Cu Tezaurul (RO) cum rămâne???
  🙂

 2. yehudy spune:

  patriotul putin renunta la un trofeu de razboi 🙂
  sigur izraielienii pot plati cel putin un milion de euro in orice cont din lume 🙂
  dar se va afla 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top