Sosirea în Venezuela a două aeronave rusești cu militari și echipamente este primul pas spre apariția bazelor militare rusești pe teritoriul Republicii Bolivariene, a declarat marți Umberto Calderon Berti, reprezentantul liderului opoziției venezuelane Juan Guaido in Columbia.

„Să nu credeți că sosirea avioanele rusești este ceva temporar. La fel ca ​ în urmă cu trei sau patru ani, Rusia continuă să insiste asupra instalării bazelor sale militare în Venezuela, în primul rând a unei baze pentru submarine”, a afirmat politicianul în timpul unui discurs la o conferință despre situația din Republica Bolivariană.

Potrivit reprezentantului lui Guaido, interesele Rusiei sunt diferite de cele ale chinezilor. „China este interesată să păstreze relațiile comerciale și de petrolul venezuelean. Interesele Rusiei sunt determinate de geopolitică”, afirma el.

Luni, Organizația Statelor Americane (OAS) a condamnat sosirea în Venezuela a două avioane rusești cu personal militar.

„Secretariatul General al OAS condamnă invazia militară recentă în Venezuela, care nu a fost autorizată de Adunarea Națională (parlamentul unicameral al Venezuelei), așa cum prevede constituția venezueleană, care a fost efectuata pentru a susține guvernul ilegal”, se arată în declarație.

Potrivit OAS, prezența trupelor rusești în Republica Bolivariană provoacă „daune suveranității Venezuelei”. „Este inacceptabil ca un guvern străin să aibă programe de cooperare militară cu un regim uzurpator, declarat ilegal prin rezoluții și acte interamericane. Acest fapt reprezinta o amenințare pentru pacea și securitatea emisferei”, se arată în document.

Totodata, OAS considera prezența armatei rusești drept „un instrument de intimidare represivă”.

Anterior, ziarul El Comercio a relatat că avioanele An-124 și Il-62 cu 99 de militari ruși la bord și 35 de tone de mărfuri au sosit pe 23 martie la Aeroportul Internațional din Caracas. Potrivit datelor preliminare, contingentul rusesc este condus de generalul rus Vasili Tonkoșkurov.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Rusia vrea să deschidă baze militare în Venezuela, afirmă opoziția din această țară

  1. voievod spune:

    Era de așteptat,văzând expansiunea britanicilor(autodenumiti americani)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top