crimeeaDuma de Stat a Federației Ruse a inregistrat un proiect de lege prin care separatistii din Ucraina, in special cei din Crimeea sa fie declarati „victime ale represiunilor politice din Ucraina”.

Proiectul de legea fost depus pe 7 iulie de deputații comunisti, in frunte cu liderul Partidului Comunist din Rusia, Ghenadi Ziuganov.

Legea actuala cu privire la represiunile politice din Uniunea Sovietică se propune sa fie extinsă si asupra locuitorilor din Crimeea, care „au fost represati de către autoritățile ucrainene pentru convingerile lor politice”.

Cronologic, schimbările legilative ar acoperi întreaga perioada de după declararea independenței Ucrainei în 1991, pana la anexarea ilegală a Crimeea de catre Rusia în 2014.

Vor fi „reabilitati” în Rusia toti cei care au atentat la integritatea Ucrainei. În lectura rusa, aceste persoane ar fi suferit pentru ” acțiunile care vizează reunificarea teritoriului Republicii Crimeea cu Rusia”.

Ucraina investigheaza în prezent o serie de dosare penale împotriva separatiștilor și colaboratorii din Crimeea, în frunte cu Serghei Aksionov (presedintele Crimeei).
De asemenea, procuratura ucraineana investighează cazurile judecătorilor si politistilor din Crimeea care au trădat jurământul și au trecut de partea regimului de ocupație.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top