Delegația rusă nu va depune cerere de participare la sesiunea din ianuarie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), potrivit unei declarații adoptate astăzi de Consiliul Federației al Rusiei.

După cum se menționează în document, parlamentarii rusi sunt nemutumiti de restrângerea drepturilor Rusiei în APCE. Camera superioară a parlamentului rus susține că APCE „s-a îndepărtat de principiile de bază ale democrației” și a încălcat principiul „egalității suverane a statelor”.

Consiliul Federației consideră că amendamentele la statutul APCE nu asigură drepturi egale  delegațiilor naționale si se plange de discriminarea delegației ruse din motive politice.

În aprilie 2014, după anexarea Crimeei de către Rusia, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a privat delegația rusă de dreptul de a vota în cadrul organizatiei. De asemenea, Moscova a pierdut dreptul de a lucra în structurile de guvernare ale Adunării și de a participa la observarea alegerilor. În iunie 2017, Rusia a anunțat că va suspenda plata contribuțiilor la bugetul Consiliului Europei până la reînnoirea completă și necondiționată a competențelor delegației sale la APCE. Contribuția anuală a Moscovei este de aproximativ 33 de milioane de euro – aproape 10% din bugetul organizației.

În octombrie 2018, Moscova a fixat o condiție pentru intoarcerea in organizație: adoptarea unui amendament la regulamentul APCE care să interzică să priveze delegațiile naționale de dreptul de vot în timpul sesiunilor. APCE a refuzat sa satisfaca cererea Rusiei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Rusia refuză participarea la lucrările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

  1. bogdan spune:

    Dar plecati naibii de porci ! Nu are nimeni nevoie de niste criminali si hoti in Lumea Civilizata ! Si asa nu ati mai platit contributiile datorate de vreo 2 ani ! Dar ati halit pe banii nostri in tot acest rastimp ! Spurcata specie ! Dati afara precum in anii 40 ai secolului trecut cand au invadat Finlanda si Balticele si Liga Natiunilor i-a aruncat ca pe o masea stricata ! Inapoiati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top