Comisia Europeană intenționează din 2019 să înăsprească controlul asupra programelor de acordare a cetățeniei în schimbul investițiilor în Malta, Cipru și Bulgaria și eliberarea de permise de ședere în alte 20 de țări ale UE. Potrivit oficialilor europeni, noile reglementări urmăresc în principal să împiedice infracționalitatea în domeniul imobiliar.

Studiind raportul Comisiei Europene privind schemele de obținere a cetățeniei UE în schimbul investițiilor, care va fi publicat miercuri, 23 ianuarie, Reuters relateaza principalele restricții planificate.

Raportul precizează că legislația din Cipru, Malta și Bulgaria are deficiențe în ceea ce privește verificarea sursei banilor persoanelor care au dobândit cetățenia. De asemenea, țările în cauză nu oferă posibilitatea de a identifica cu ușurință persoanele care au obținut pașaport urmare a investițiilor.

Poate deveni cetățean al fiecărei din cele trei țări orice străin care investește 1-2 milioane de euro. Aceast lucru, potrivit experților, sporește riscul cresterii corupției, al spălării banilor și evaziunii fiscale. De asemenea, aceste țări nu respectă regula UE, conform căreia o persoană care dorește să obțină cetățenia trebuie să locuiască pe teritoriul statului respectiv.

În plus, 20 dintre țările UE-28 emit permise de ședere pentru investiții. Suma investiției depinde de țară: de exemplu, în Croația este suficient să investesti 15.000 de euro, în Luxemburg și Slovacia – până la 5 milioane de euro. În același timp, programul de permise de ședere pentru investiții în Portugalia permite unui cetățean străin să petreacă în țară doar șapte zile pe an, iar sursa fondurilor sale nu este verificată.

Până la sfârșitul anului 2019, Comisia Europeană intenționează să introducă măsuri care vizează înăsprirea inspecțiilor celor care primesc cetățenia sau permisul de ședere.

La începutul lunii noiembrie, mass-media a relatat că cererea din Rusia pentru achiziționarea de imobilie rezidențiale în Europa a crescut cu 12,5% în primele nouă luni ale anului 2018, față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul tranzacțiilor cu locuințe din străinătate a crescut în principal în Cipru și Malta, unde cererea rușilor de bunuri imobiliare a crescut cu 35%, respectiv cu 30%. Popularitatea Maltei și a Ciprului se datorează în mare parte programelor guvernamentale care permit proprietarilor straini de imobile să obțină relativ repede cetatenie sau permis de sedere.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Rușii bogați devin indezirabili în UE

  1. bogdan spune:

    Porcii imput Lumea Civilizata ! Asa ca trebuiesc triati dupa criteriul sapunului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top