pichet siberia federala2În Novosibirsk, astăzi, au avut loc pichete în sprijinul federalizarii Siberiei, organizate de mișcarile democratice Parnassus” și Solidarnosti”. In total, la manifestatie au luat parte cateva zeci de persoane. Anterior, administrația orașului a refuzat de două ori să permita marșul de federalizare a Siberie.”

De remarcat ca, toti cei patru initiatori ai marsului au fost hartuiti si chestionați de agentii de securitate in ajunul manifestarii.

Patru dintre organizatorii Marşurilor pentru federalizare (în Siberia şi Kuban) au fost retinuti in ultimele zile de agentii ai diviziei pentru combaterea extremismului din Rusia, a declarat pentru portalul Dojdy unul dintre initiatorii acţiunii de protest, Konstantin Eremenko.

Potrivit acestuia, motivul interogatoriilor ar fi fost un numar de 90 de plangeri depuse la adresa actiunii planificate de catre activiștii.

Alexei Baranov, un initiator al Marşului a declarat ca in ziua in care urma sa dea cu subsemnatul in biroul procurorului, a fost abordat de patru bărbați care i-au spus ar putea avea grave probleme de sanatate sau chiar de viata, în cazul nu va opri acțiunea de organizare a marșului.

În noaptea de 15 august, necunoscuti au lasat la ușa apartamentului sau de domiciliu un cap de oaie.

În plus, Baranov a declarat colegul sau, Eremenko a fost sunat de agentii FSB care l-au amenințat „ar putea sa gaseasca droguri la el acasa.”

Un alt organizator al marşului, Mihail Pulin, a fost reținut pe 14 august în zona Troiţk din regiunea Altai. Potrivit lui, în timpul inspecției, in lucrurile lui poliția a plantat un telefon furat. Împreună cu Pulin poliția i-a mai retinut pe insotitoare sa, Maria Katyn și pe jurnalistul agentiei Novâi Reghion, Maxim Sobieski. Cei trei au fost interogați în centrul de combatere a extremismului din satul Mayma (Republica Altai), și apoi eliberati.

În plus, în Krasnodar, unde se pregatea o actiune similara, pe 15 august, a fost reținut initiatoarea marșului pentru federalizarea Kubanului, Daria Polyudova. Potrivit activiștilor, aceasta ar fi fost abordata pe strada de catre un bărbat necunoscut care a încercat să provoace un conflict, acuzând-o de naționalism. Ulterior Polyudova a fost reținuta de poliție si arestata pentru 14 zile pentru comportament turbulent.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top