Oficiosul Kremlinului, cotidianul Rossiiskaia Gazeta, a decis sa puna punct speculatiilor care au alimentat o multime de fake news în legătură cu culoarea automobilului franțuzesc al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, scrie Europa Libera.

Într-un material de investigație, însoțit de dovezi fotografice, ziarul rusesc dovedește o judicioasă rigoare jurnalistică. Fără a avea nevoie să decorticheze diferitele tehnici de colorare digitală a fotografiilor alb-negru folosite de diverși troli pe internet, pentru a colora mașina sport a lui Gagarin, jurnalistii s-au dus direct la fișa tehnică a bolidului de fabricație franțuzească, marca Matra Djet (1965). Cunoscând numărul șasiului (10146) au descoperit indicația inițială privind culoarea mașinii: “Gris platine iris”. Adica Gri deschis. Nu azuriu, cum s-a pretins!

Et voilà !… Să mai spună cineva că în Rusia nu se face jurnalism de investigație, conchide cu ironie Europa lIbera.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Să mai spună cineva că în Rusia nu se face jurnalism de investigație. Ce culoare avea bolidul lui Gagarin?

  1. bogdan spune:

    Ba dar ce destieptzi sunt godacii frate !! Oare de ce nu si-au facut singuri masina pt Gagarina daca tot sunt asa geniali…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top