Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili i-a recomandat lui Petro Poroșenko să demisioneze din funcția de președinte al Ucrainei. Sfatul, ca de la fost președinte la actual, a fost dat la un miting organizat astazi in fata Radei Supreme de la Kiev, scrie Unian.

„Dacă înainte de sfârșitul zilei acești oameni nu iau nicio decizie în beneficiul poporului, atunci ar trebui să ne gândim la următoarele noastre cereri… Atâta timp cât există Poroșenko – nu există progres, nu există luptă împotriva corupției. Cât timp exista Poroșenko – nu va fi eradicata sărăcia si emigrația!”, a declarat Saakașvili.

„Dacă Poroșenko nu ne va auzi astazi, noi toți trebuie să ne mutam într-un alt loc. Îndemn oamenii din Kiev să ni se alăture aici după muncă. Dacă nu există soluții în beneficiul poporului, Poroșenko trebuie să se gândească să demisioneze. El mai are încă timp. Acesta nu este un ultimatum, este sfatul meu”, a adăugat el.

Participantii la mitingul din fața Radei Supreme cer anularea imunității parlamentare, modificări ale legislației electorale și înfiintarea unui tribunal anticorupție.

Mitingul a fost convocat de mai multe organizații de opoziție, între care Ruh Novâh Sil (Mișcarea forțelor noi), partid creat de Saakașvili, ex-aliat al lui Petro Poroșenko.

Solicitările se regăsesc într-un memorandum semnat de către reprezentanți ai partidelor cu reprezentare parlamentară precum Svoboda (Libertate) și Samopomoșci (Autoajutorare), precum și de către alte formațiuni ca Demalians (Alianța Democratică), Gromadianska Poziția (Poziția Civică) și Partidul European al Ucrainei.

În plus, fostul premier Iulia Timoșenko, lidera partidului Batkivșcina (Patria), și-a declarat în ultima săptămână intenția de a se alătura protestelor.

Autoritățile de la Kiev au desfășurat un dispozitiv puternic de poliție pentru a asigura ordinea publică în timpul demonstrației. Potrivit Unian, peste 3.500 de polițiști au fost mobilizați marți pentru a asigura ordinea publică în centrul Kievului.

Aproape simultan cu începerea mitingului, președinția ucraineană a anunțat că Poroșenko a trimis Radei un proiect de lege privind eliminarea imunității de care beneficiază parlamentarii și modificarea art. 80 din Constituție care garantează imunitatea parlamentară.

Proiectul propus de șeful statului, care satisface una din cerințele principale ale opoziției, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020, dacă va fi aprobat de Radă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Saakașvili a cerut la un miting în Kiev demisia lui Poroșenko

  1. Basarabia e Romania spune:

    Saakașvili este calul troian al kremlinului in ograda ucrainienilor!
    A declansat poate razboiul in Georgia pentru ca kremlinul sa se infrupte din teritoriul tarii!

    • mocanu dan spune:

      SAKASVILI RUSNAC??DECI DIN GEORGIA A FUGIT LA RUSI SEFUL MARELUI STAT MAJOR CU UNITATILE DIN DOTARE,TOT DIN GEORGIA ERAU COMANDANTII NAVALI DIN CRIMEIA CARE AU TRECUT CU NAVE SI BAGAJE IN BRATELE RUSNACILOR??DECI PENTRU CHINURILE FACERII STATULUI UKRAINEAN ESTE VINOVAT UN APATRID???URSS-UL LE-A LASAT UKRAINIENILOR PURCOAIE DE TEHNICA MILITARA SI ARMAMENT….UNDE SUNT????CREZI CA PUTIN I-A ATACAT CU RAZA MORTII A LUI TESLA???SAU CU CE AVEAU SI EI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top