Porosenko SaakasviliPreședinția Ucrainei a respins joi acuzațiile de corupție la adresa președintelui Petro Poroșenko formulate la începutul săptămânii de fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, transmite Reuters.

Pe 7 noiembrie, Saakașvili, fostul președinte al Georgiei, a pus capăt prin demisie celei de-a doua cariere politice, în Ucraina. La o săptămână după aceea, el a declarat agenției de presă citate că Poroșenko fie sprijină corupția, fie o tolerează.

În prima replică a unui reprezentant al președinției, primul adjunct al conducerii instituției, Vitali Kovalciuk, a afirmat joi că Saakașvili a fost mai bun ca politician decât ca manager, nu a adus în fața justiției niciun corupt și nu a reușit să reformeze vizibil serviciul vamal, deși a avut mână liberă pentru numirile în funcții-cheie. Fostul guvernator a petrecut 167 din cele 357 de zile ale mandatului în deplasări în afara regiunii Odesa, pe care trebuia să o conducă, a arătat Kovalciuk.

Saakașvili a fost numit guvernator de Poroșenko în 2015.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top