SaakasviliGuvernatorul Odesei, fostul presedinte al Georgiei, Mihail Saakașvili a vorbit dur la adresa guvernului ucrainean, comparându-l cu o „mlaștină”.

Declaratia survine dupa anuntul cu privire la demisia ministrului Dezvoltării Economice al Ucrainei, Aivaras Abromavicius, scrie Ukrainskaia Pravda.

„După declarația lui Abromavicius că cineva încearcă să-i impună niste nume, premierul Iaţeniuk a caracterizat demisia drept fuga de pe câmpul de luptă, că unele interese încearcă să discrediteze  guvernul, dar că el va continua să lucreze. Nu va fugi de pe campul de lupta, „- a spus guvernatorul.

Saakașvili a subliniat faptul că, în opinia sa, Guvernul Ucrainei în acest moment nu este un „câmp de luptă”. „Guvernul s-a transformat într-o mlaștină a corupției și reformei. Nu este un guvern, ci un cimitir al tuturor reformelor noastre” – a spus Saakasvili indignat. Potrivit guvernatorului, „Abromavicius nu a fugit de pe capul de luptă, el a decis să stea departe de această mlaștină…”

„Și atunci când premierul ma priveste in ochi si imi spune că există unele forțe care îl preseaza, vreau să spun că, oricine ar fi fost, avem de a face cu mica intelegere. Ei toți se pun de acord, dar niciuna din aceste intelegeri nu pot fi realizate, daca „notarul”, adica premierul, nu semneaza. Deoarece luati separat, nici Martînenko, nici Kononenko, nici Cikita, nu au nicio autoritate oficială în a numi sau demite șefii întreprinderilor de stat”, – a spus Saakașvili.

„Asupra lui (Iaşeniuk) se exercita presiuni pentru ca el sa se debaraseze de oficialii corupți, dar el rezistă foarte bine la această presiune” – a concluzionat Saakașvili.

Aivaras AbromaviciusAmintim ca, miercuri, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina, Aivaras Abromavicius a declarat că părăsește postul oficial. El a spus ca unul dintre cei vinovati de demisia sa este Igor Kononenko, prim-vicepreședinte al fracțiunii „Blocul Petro Poroșenko” din Rada Suprema, care ar fi exercitat presiuni asupra ministrului in vederea numirii unor persoane la sefia intreprinderilor de stat.

Reprezentantii „Blocului Petro Poroșenko” au descris demisia lui Abromavicius drept „fuga de pe campul de lupta”. „Impresia este că tot guvernul si-a depus demisia. Doar Arseni Petrovici (Iaţeniuk) a ramas asa-zis kamikadze”, – a spus Irina Geraşcenko, deputatul Radei Supreme din „Blocul Petro Poroșenko”. În opinia ei, „reformatorii nu ar trebui să renunțe atat de usor si să abandoneze nava”. „Mai întâi trebuie să prezinte un raport privind activitatea lor, să se concentreze pe reusite, succese dar și erori, si sa nu dea vina pe  „pantaloni” care ar fi afectat calitatile dansatorilor nostri”, – a spus Geraşcenko.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top