SaakasviliGuvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakasvili a remarcat buna poziție şi potențialul Odesei ca nod al transportului regional, de logistică, turism si IT-hub în regiunea Mării Negre.

„În Odesa exista o mulțime de avantaje, în special, oameni foarte bine educati, oameni talentati, potențial turistic uimitor, iar noi vom oferi protecție investitorilor de la extorcare, șantaj, astfel încât sa nu se mai împiedice creșterea economică”, – a spus el la o conferință pe teme de investiții, potrivit Interfax-Ucraina.

Saakașvili a adăugat că perspectivele bune are şi aeroportul Odesa.

Guvernatorul a subliniat că intenționează să creeze condițiile cele mai favorabile pentru afaceri și investiții, indiferent de mărimea lor. În special, va fi introdusa înregistrarea electronică, pentru a asigura usurinta alocarii terenurilor, îmbunătățirea radicala a activitatii poliției, autorităților vamale și fiscale. „Acestea vor fi primele proiecte-pilot de acest gen din Ucraina”, – a spus el.

În general, Saakașvili a apreciat perspectivele de investiții din Ucraina. El a reamintit că, atunci când a fost presedinte în Georgia, țara a trecut prin război, embargou, dar datorită politicilor urmărite, creșterea economiei a fost măsurată cu două cifre.

Potrivit acestuia, Ucraina de astăzi are o serie de avantaje: o nouă generație de oameni, democrație și dezvoltarea societății civile, decomunizare, un nivel ridicat de educație și forță de muncă low cost.

„Ucraina poate deveni o China a Europei” – a conchis ex-președinte Georgiei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 4,75 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top