convoiAutoritățile ucrainene au fost de acord să accepte ajutorul umanitar din Rusia, dar cu condiţia ca toate produsele transportate de convoiul de mai mult de 250 de camioane vor fi preluate la graniţă de Comitetul Internațional al Crucii Roșii, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Marie Harf.

În noaptea de 13 august, coloana de camioane, lunga de aproape trei kilometri, a ajuns la Voronej (Rusia), iar în zori s-a îndreptat spre punctul de frontieră ShebekinoPletnevka” la granița dintre Belgorod și Harkov, scrie RIA Novosti”.

Camioanele vor ajunge la granița cu Ucraina astăzi, iar la destinație probabil joi

Potrivit oficialului american, Ucraina a confirmat este gata să sprijine sosirea și livrarea ajutoarelor la Luganskși se așteaptă ca separatiștiise abtina de la orice interventie. Este inca neclar daca ajutoarele umanitare vor fi mutate in camioanele Crucii Roșii, sau vor rămâne in camioanele rusesti. convoi2

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, sustine ca dupa discuții cu partea ucraineană, Kievul a fost de acord să nu descarce ajutoarele din camioanele rusesti. Potrivit acestuia, mașinile vor fi însoțite de reprezentantii Crucii Roșii.

După cum a explicat Lavrov, autoritățile ruse au fost de acord ca coloana sa fie insotita de reprezentanții OSCE și ai Crucii Rosii, dar, de asemenea şi de reprezentanţii autorităților din Ucraina.”

Conform informațiilor furnizate pe site-ul Ministerului rus al Afacerilor Externe, coloana cu ajutoare umanitare contine 69 de generatoare electrice, 400 de tone de cereale, 340 de tone de conserve de carne, 30 de tone de sare, 100 de tone de zahăr, 60 de tone de lapte conservat, 0,8 tone de ceai, 679.5 tone de apă îmbuteliată, 62,4 tone de alimente pentru copii, 54 de tone de echipament medical și 12,3 mii saci de dormit.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top