Saxo bankRusia în 2015 îşi va declara falimentul. Aceasta previziune este precizata în prognozele șocante” (Outrageous predictions) ale bancii daneze de investitii Saxo Bank, potrivit MarketWatch.

Este vorba despre incapacitate de plata a companiilor de stat și naționale din Rusia in raport cu datoria externă. Totusi, pe 5 decembrie, agenția internațională de rating Moody’s a subliniat faptul că volumul rezervelor valutare ale Rusiei, deși în scădere, este suficient pentru a îndeplini obligațiile datoriilor externe în 2015. La o valoare totală a plății datoriei externe de 130 miliarde dolari,  rezervele Băncii Centrale din Rusia la 1 decembrie 2014 erau de 361 miliarde dolari.

Printre alte previziuni ale Saxo Bank, mentionam prăbușirea Uniunii Europene (retragerea din UE a Marii Britanii), Armageddonul în domeniul tranzactiilor  online (asociat cu o creștere a numărului de atacuri ale hackerilor) și o creștere accentuată a prețurilor la produsele alimentare (în special pentru boabe de cacao și cereale) . În plus, Saxo mai crede că, in 2015, China ar putea devaloriza yuanul cu 20%, vom asista la o prăbușire a pietei imobiliare britanice (25%), inflația în Japonia va ajunge la un nivel record de 5%, iar șeful Băncii Centrale Europene – Mario Draghi – va demisiona.

Prognoza socanta” a Saxo Bank este realizata in mod tradițional înainte de Craciun, dar prezicerile nu se confirma întotdeauna. De exemplu, în previziunile sale anterioare Saxo a spus că UE se va prăbuși in 2014, lucru care nu s-a întâmplat.

Pe de alta parte, prognoza Saxo Bank pe piata petrolului (spunea ca pretul petrolului va scădea la 80 dolari pe baril) poate fi considerata ca implinita. In decembrie 2014, costul titeiului a scăzut la minima ultimilor cinci ani; pe 10 decembrie barilul de petrol Brent era comercializare sub 66 dolari, iar  WTI la aproximativ 62.5 dolari.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top