DenizBankBanca de stat din Rusia Sberbank se consulta cu bancheri de investiții pentru vânzarea filialei sale din Turcia – DenizBank, scrie Reuters.

Sberbank neagă oficial intenţia de vânzare a activului sau din Turcia.

Potrivit Reuters, din cauza sancțiunilor impuse Rusiei, unele bănci refuză să participe la organizarea vânzării.

RBC scrie ca Sberbank este interesat de vânzarea DenizBank, deoarece nu mai poate controla situația din Turcia. „Un posibil cumpărător era considerat top-managerul DenizBank, dar apoi partile au respins această idee”, – a spus un bancher de investiții.

Adjunctul președintelui Sberbank, Svetlana Sagaidak, a declarat prin serviciul de presă al bancii că „informatia despre vânzarea DenizBank nu corespunde realității”. Ea a subliniat faptul că DenizBank este cel mai profitabil activ extern al Sberbank.

La sfârșitul anului 2015, DenizBank a realizat un profit de aproximativ 340 miliaone de euro.

Sberbank a finalizat achiziția DenizBank de la Dexia Group în luna septembrie 2012. La acel moment,  DenizBank era pe locul nouă în Turcia dupa active. Prețul tranzacției a fost estimat la 2,79 miliarde de euro, iar ulterior Sberbank a platit suplimentar Dexia alte 400 de milioane de lire. În total banca rusa a platit pentru preluarea DenizBank 3,5 $ miliarde.

DenizBank are 738 de sucursale în 81 de provincii din Turcia și străinătate. Cu aproximativ 15 mii de angajati, activele băncii în primul trimestru al anului 2016 se cifrau la 35,14 miliarde de euro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top