Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a confiscat de la Petro Simonenko, șeful comuniștilor din Ucraina, un pistol cu amortizor de zgomot și muniție, potrivit site-ului SBU.

„În timpul anchetei, împreună cu materiale de campanie care vizează răsturnarea ordinii constituționale și lovitura de stat, au fost confiscate articole similare cu pistolul APS [pistol automat Stecikin] cu amortizor de zgomot și 120 de cartușe pentru acesta“, – se arata în declaratia SBU.

Reprezentantul Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasili Hrițak, a remarcat că incidentul dovedeste existenta „virusului Kremlinului al loviturilor de stat plătite”.

Perchezițiile au avut loc în cadrul unui dosar penal deschis susb suspiciunea de complot in vederea savarsirii unei lovituri de stat și trădare.

Anterior Particul Comunist al Ucrainei (PCU)a declarat că, marți dimineață, SBU a efectuat o ”perchezitie ilegală” la reședința din Kiev a liderului uniunii comuniste a tineretului din Ucraina (Comsomol) Mihail Kononovic.

De asemenea, au fost efectuate perchezitii si la la birourile partidului. PCU consideră că perchezitiile vizează ”sabotarea” pregatirilor sărbătorii ”Zilei Victoriei” pe 9 mai.

În mai 2015, în Ucraina a fost adoptata legea „Cu privire la condamnarea regimurilor comunist și nazist”, care interzice propagarea simbolurilor sovietice.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top