crime separatistiServiciul de Securitate din Ucraina (SBU) a început să creeze o hartă a crimelor împotriva umanității comise de teroriști pe teritoriul regiunilor Lugansk și Donețk.

Potrivit agentiei UNIAN, jurnaliștilor de la Kiev le-a fost prezentata  o hartă a crimelor regimului separatist.

Harta inidca 26 de locații de închisori și lagăre de concentrare deschise de teroriști, dar si locuri de tortură, execuții, gropi comune cu civili uciși în baza unor sentinte ale „tribunalelor” troika, formate de către liderii insurgenților etc.

De asemenea, pe harta sunt prezentate gropi comune ale militarilor ucraineni. Potrivit reprezentantului SBU, Markiyan Lubkivsky, informațiile despre crimele împotriva umanității au fost culese de SBU si alte agenții din trei surse: marturii ale localnicilor, marturii ale militanți deținuți de fortele ucrainene, imagini de satelit.

După cum a menționat Lubkivskyy, în teritoriile ocupate separatistii au practicat „ metode SS de operare si controlul populatiei”.

Lubkivskyy a menționat că, potrivit informațiilor preliminare, teroriștii au capturat peste 1,500 de oameni, dar dacă e sa vorbim despre numărul morților, atunci bilantul negru ar putea depasi cateva sute, pentru că nu au fost inca descoperite toate mormintele.

După cum a mai raportat centrul de presă al SBU, au fost identificate 25 de site-uri cu înmormântari ale soldatilor ucraineni, iar numărul probabil de cadavre îngropate în ele ar putea  ajunge la 160.

Potrivit Lubkivsky, SBU face apel ca toate persoanele care detin informații cu privire la crimele teroriștilor din estul Ucrainei sa apeleze la linia verde infiintata de Serviciu.

crime separatisti

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top