teroristServiciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anuntat arestarea în regiunea Odesa a membrilor unui grup terorist care pregătea proclamareaRepublicii Populare Odesa”, anunta serviciul de presa al SBU.

 Potrivit indicatiilor „curatorilorde la Moscova, principala sarcină a acestui grup era incitarea locuitorilor din regiune la rascoala împotriva ordinii constituționale şi proclamarea așa-numitei declarații de independenta a Republicii Populare Odessa, precum şi organizarea de unități armate ilegale din randul mercenarilor„, se arata în declaratia SBU.

Serviciul sustine ca seful grupului este un locuitor din Odesa poreclit Scat”. Acesta a fost recrutat de un membru al statului major al forțelor armate ale Federației Ruse – Stepanov – care pe canale specifice ii transmitea instrucțiuni si bani pentru organizarea activităților anti-ucrainene. Potrivit SBU, coordonarea activității ilegale a gruparii de la Odesa a fost incredintata gruparii lui Igor Bezler (Demonul”) din Donbas.

Banda lui Bezler, în acord cu serviciile speciale ruse trebuia să ofere grupului condus de Scat suport tehnic, arme și explozibili pentru organizarea de atacuri teroriste în Odesa în perioada noiembrie-decembrie a acestui an, producția de materiale tipărite de propaganda pentru Novorossia, precum și plata bloggerilor care sa răspândeasca materiale anti-ucrainene pe internet, sustine SBU.

Fiecare membru al grupului avea anumite responsabilități. Astfel, cativa fosti contrabandiștii de țigări au creat o unitate care asigura furnizarea de explozibili și arme de pe teritoriul Transnistriei. Cu culegerea de informații cu privire la locația forțelor Gărzii Naționale, SBU, a sistemelor de apărare aeriană și navelor militare era insarcinat fostul militar Zoker”. O atentie speciala a fost acordata candidaților așa-numitului grupul de combatanti – teroristii Snejok (Bulgăre de zăpadă) și Sirius erau responsabili cu recrutarea și instruirea mercenarilor, se mai spune in raportul SBU.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top