Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a blocat încercarea serviciilor speciale ruse de a comite atacuri cibernetice asupra rețelei stației Aulsk de pproducere a clorului, anunta centrul de presă al SBU.

Potrivit informațiilor furnizate, în decursul a câteva minute, au fost în mod deliberat atacate cu virusul VPNFilter sistemele întreprinderii de control al proceselor și de detectarea a situațiilor de urgență.

„Continuarea atacului cibernetic putea conduce la o oprire a proceselor tehnologice și la un eventual accident”, notează serviciile speciale.

Prin atacul hackerilor, Rusia a încercat să blocheze funcționarea uzinei, care asigură clor lichid pentru purificarea apei in întreaga Ucraina.

„În strânsă cooperare cu administrația companiei s-a reușit să se prevină un potențial dezastru provocat de om (tehnogenic). VPNFilter a fost localizat și dezamorsat“, – se spune în declarație.

SBU a reamintit că în luna mai specialiștii lor au înregistrat deja pregătiri ale serviciilor speciale rusești pentru efectuarea de atacuri cibernetice asupra sectoarelor public și privat, folosind virusul VPNFilter.

VPNFilter este un program multi-nivel, modular, malware cu capabilități versatile care susțin atât spionaj informatic, cât și atacuri cibernetice distrugătoare.

Compania Aulsk este singura din Ucraina se ocupă cu îmbutelierea de clor pentru purificarea apei potabile. Produsele sale sunt utilizate de către consumatorii din 23 de regiuni ale Ucrainei, Moldovei și Belarusului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to SBU: Hackerii în uniforme din Rusia au încercat să provoace un dezastru tehnogenic în Ucraina

  1. bogdan spune:

    Porcia ar trebui deconectata de la toate serverele internet din Lumea Civilizata ! Astfel ar fi nevoiti sa treaca prin China ! Deci filtrajul chinez plus o viteza de cacao pt legaturile cu Lumea Civilizata ! Ospiciul Lumea rusa nu poate fi nici civiliza nici democratiza !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top