mariupolAtacurile efectuate în Mariupol în cursul zilei de sambata, care au dus la moartea a 30 de civili si ranirea unui numar de peste 100 de oameni, au fost „opera” unei baterii de artilerie ruse de sub comanda ofițerului cu indicativul Pepel (Cenusa – rus.), declara Valentin Nalyvaychenko, şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), citat de Unian.

La conferința de presă de luni, 26 ianuarie, seful SBU a numit atacul de la Mariupol o crimă împotriva umanității și a prezentat dovezi video cu obsvatorului de artilerie (spotter fire) Serghei Kirsanov, retinut de fortele ucrainene. Acesta indică faptul că ofițerul rus Alexandr cu indicativul Pepel a comandat bateria de artilerie care a efectuat bombardarea” orasului Mariupol.mariupol2

Numele lui este Valery Kirsanov. Este cetățean al Ucrainei, născut în 1974. El a fost cel care a contactat ofițerii ruși” – a spus Nalyvaychenko.

În proba video Kirsanov spune: „Am lucrat în poliția rutieră, stiu orașul, știam unde sunt pozitiile armatei ucrainene, folosesc programul Google Earth, stabilesc coordonatele punctelor de control ucrainene, în timpul bombardamentului i-am spus lui Pepel s-au înșelat cu un kilometru. El mi-a spus Ei bine, bine„.

Pepel este ofițer al armatei ruse,” – a spus Kirsanov.

Șeful SBU a spus că la ora 7:30, pe 24 ianuarie a fost dat prima comanda a ofițerului rus, care conducea unitatea de artilerie a militanților. Bombardarea a fost efectuată de 5 ori la ordinele directe ale ofițerilor ruși La 14.20 s-a oprit bombardarea civililor orasului Mariupol? De ce? Pentru că informațiile primite spuneau ca misiunea OSCE vine spre Novoazovs’k, locul de unde tragea artileria rusă„.

În plus, a mai fost un atac pe la ora 19.30.Mariupol3

După încetarea focului, potrivit lui Nalyvaychenko, teroriștii au început să retraga armele spre granița rusă. El a confirmat faptul că o parte din sistemele Grad” utilizate in bombardare au fost distruse de către forțele armate ale Ucrainei, iar restul au fost ascunse în satul Markina și apoi duse inapoi in Rusia.

Jurnaliștilor le-au fost prezentate fotografii ale resturilor de sisteme Grad” și Tiulpan”.

Rachetele de 122 mm si cu greutate de 66.4 kg, folosite de 5 ori de sisteme Grad, precum și proiectilele folosite de ruși pentru Tiulpan, au fost furnizate de armata rusă de la bazele militare rusești din Districtul Militar Sud al Federației Ruse„, a declarat șeful SBU.

Serviciul Federal de Grăniceri al Federației Ruse facilitează intrarea de arme pentru crime împotriva umanității, iar apoi ajută la ascunderea urmele crimelor, lasand armamentul înapoi pe teritoriul rus„, a spus el.

În plus, potrivit lui Nalyvaychenko, comunicarea militarilor s-a realizat cu aparate din generatia a 5-a Belozer”, care sunt utilizate exclusiv de armata rusa.

Amintim ca, pe 24 ianuarie, mercenarii ruși cu sprijinul unităților armatei regulate ruse au bombardat cu rachete Grad zone locuite din cartierul Vostochni din Mariupol. 30 de persoane au fost ucise, 105 rănite.

În aceeași zi, forțele de securitate l-au retinut pe observatorul artileriei ruse, iar contrainformațiile SBU au inregistrat conversația liderilor teroristi care puneau la cale bombardarea orasului.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to SBU prezintă dovezi: Atacul de la Mariupol a fost executat de armata rusa, nu de separatişti

  1. rsumy spune:

    Mare noroc au ucrainenii că, cunosc „modul de lucru” al rusnacilor… Faptul că au facut parte din fosta URSS îi ajută mult… :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top