Serviciul Diplomatic palestinian și ambasadorul Palestinei la Moscova au negat declarațiile făcute anterior de către ambasador despre presupusa recunoaștere de către Palestina a ”referendumului” din Crimeea, care a devenit pretext pentru anexarea peninsulei de către Rusia.

Aunțul a fost răspândit de agenția palestiniană națională Wafa.

„Ambasadorul Statului Palestinian în Rusia, Abdel Hafiz Nofal a negat declarațiile sale cu privire la Crimeea. Ambasadorul Nafal susține că nu a făcut nicio declarație despre Crimeea, și astfel de declarații nu sunt adevărate pentru că Statul Palestinian nu intervine în treburile altor state “, – se arata in anuntul diplomatilor palestinieni.

Declaratia oficiala nu precizeaza dacă ambasadorul a oferit sau nu interviu semioficiosului rusesc „Izvestia“, care a devenit sursa știrii.

Publicarea declarației oficiale a Serviciul diplomatic palestinian a fost precedata de un schimb de replici dintre Ucraina și Palestina pe canale diplomatice. Miercuri după-amiază, Mohammed Al-Assad, ambasadorul palestinian în Ucraina, a fost convocat la Ministerul de Externe al Ucrainei. Kievul i-a cerut explicații în legatura cu declaratiile colegului său din Rusia.

„Ambasadorul Palestinei în Ucraina a confirmat că poziția oficila a părții palestiniene respecta integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv a Republicii Autonome Crimeea“, – a declarat Serviciul  diplomatic.

De asemenea, în urma intalnirii, partea palestiniană a informat Kievul despre publicarea unei „dezmnțiri”.

Miercuri, ziarul rusesc „Izvestia“ a relatat un interviu cu ambasadorul palestinian în Rusia, în care diplomatul nu a exclus recunoașterea oficială a Crimeei, ocupata si anexata de Rusia la inceputul anului 2014.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top