Regiunea Kuban a luat calea Uralilor și a Siberiei şi organizează un marș pentru federalizare.

Duminica seara, pe 17 august, în orașul rus Krasnodar va fi organizat un Marş pentru federalizarea Kubanului„. Acesta se va desfășura sub sloganul Nu mai vrem să hrănim Moscova„, anunţă organizatorii pe reţeaua de socializare Facebook.

Scopul nostru este crearea republicii Kuban în cadrul Federației Ruse sau acordarea de drepturilor egale regiunii noastre cu cele ale de care beneficiază republicile„, se arată în declaraţia organizatorilor.

Activiștii spun autonomia faţă de  Moscova va permite locuitorilor să beneficieze de taxele adunate în regiunea Kuban şi va duce la o distribuție mai echitabilă a veniturilor între bugetele local și federal.

De asemenea, cetățenii ruși vor să-și exercite dreptul constituțional de a deține propriile organe de conducere şi sa elimine situația stupida în care toate deciziile sunt luate de guvernul de la Moscova, unde nu există reprezentanți, capabili și dornici lupte pentru interesele Kubanului„.

suficient cat am hranit moscova

Sloganul mişcării pentru federalizare a ajuns şi în Kuban: „Nu mai vrem să hrănim Moscova”.

În plus, locuitorii din Kuban cer să își exercite dreptul constituţional la autodeterminare.

Anterior, în Internetul de limba rusa au început să fie difuzate informații cu privire la marșul pentru federalizarea Siberiei. Evenimentul a fost, de asemenea, programat pentru 17 august. Cu toate acestea, Putin încearcă să împiedice marşul. Astfel, Biroul Procurorului General de la Moscova a cerut blocarea grupurilor de iniţiativă din rețelele sociale care pledeaza pentru federalizarea Siberiei.

Cu toate acestea, organizatorii marşului susţin ca nu vor da curs  interdicției.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top