Fondul pentru Știinșă și Politică din Berlin (Stiftung Wissenschaft und Politik – SWP) a descris o situație ipotetică: moartea președintelui Nazarbaev duce la o ruptură în rândul elitei din Kazahstan și la o operațiune miliara a Rusiei pentru apărarea ”populației vorbitoare de limbă rusă”, scrie DW.
În cadrul proiectului „posibile surprize”, despre care DW a scris deja, experții institutului de cercetare SWP, care ofera consultanta Parlamentului si Guvernului german, dar si UE, NATO și ONU, au prezentat 11 scenarii cu privire la măsurile pe care Rusia ar putea sa le ia, teoretic, în viitorul apropiat în politica sa externă.
În prefața la volumul publicat la jumătatea lunii iulie, autorii subliniaza faptul că nu ofera previziuni, ci modeleaza posibilele evoluții pe baza variantelor tendințelor existente, pentru care politicienii din Germania și UE ar trebui să fie pregatiti. Autorul scenariului ipotetic al invaziei ruse in Kazahstan, cu o ulterioara destabilizare a situației din Tadjikistan, este Sebastian Schiek, expertul SWP pe Asia Centrală.
Victoria în alegeri a unui kazah naționalist carismatic
În scenariul său, el pleaca de la presupunerea că moartea subită a președintelui kazah Nursultan Nazarbaev survine în februarie 2021 (la varsta de 81 ani).
Sunt propuse următoarele ipoteze: o ruptură în elita kazaha nu îi va permite să numeasca un succesor acceptat de toti, iar Astana, sub presiune internațională, va trebui în cele din urmă, în luna iulie a aceluiași an, să organizeze alegeri prezidentiale.
Potrivit scenariului, acestea vor fi câștigate de „candidatul carismatic Mukhtar Kunanbay” (nume inventat), care a obtinut sprijin larg de la alegători pentru sloganurile sale „naționaliste, anti-ruse dar totodata și democratice” (pentru urechile occidentale). Ele permit suporterilor lui Kunanbay „să apară în ochii Occidentului ca o alternativă democratică autentică și să aibă un sprijin simbolic foarte puternic din partea comunității internaționale”.
Sebastian Schiek explică motivul pentru care elita kazaha nu se poate intelege. Criza economică din Rusia a dus la reducerea importanței sale pentru Asia Centrală, în timp ce activitatea Chinei în regiune a crescut, în special în sectorul energetic și bancar. Ca rezultat, cei din gruparea chineza sunt mai puternici financiar decât cei din cercul elitei pro-ruse.
Noua versiune a „omuletilor verzi”
Declinul influenței rusești asupra elitei se reflecta și in starea de spirit a populației, pentru care „devine din ce în ce mai evidenta contradicția integrarii cu Rusia”. Această integrare era promovata de Guvernul Republicii Kazahstan în principal pentru a asigura stabilitatea regimului, motiv pentru care se facea abstractie de neajunsurile sale economice, care afectau populația.
Prin urmare, Kunanbay câștiga alegerile prezidențiale, dar inca nu preia prerogativelede presedinte. Între timp, în mass-media rusă se desfasoara o campanie de propagandă puternică împotriva câștigătorului alegerilor. Ea seamănă frică în rândul locuitorilor vorbitori de limba rusă din nordul Kazahstanului. În acest context, Moscova declara în mod oficial ca va apăra populatia rusofona din Kazahstan și în paralel, în ultimele două luni, emite pe ascuns zeci de mii de pașapoarte rusești, care îi asigură legitimitate intențiilor sale.
Chiar a doua zi după alegeri, in 40 de raioane din nordul Kazahstanului, populate in mare parte cu etnici rusi, încep să acționeze „detasamente de auto-apărare”. În același timp, forțele speciale rusești aruncă pe aeroportul din Kustanai trupe speciale, concentreaza la granița ruso-kazaha armata și începe manevre la scară largă, cu scopul contracararii „patrunderii pe teritoriul rus, din Kazahstan”, a grupărilor teroriste.
În această situație, actualul președinte al Senatului, camera superioară a Parlamentului Kazahstanului, Kassym-Zhomart Tokayev, în calitate de președinte interimar nu ia nicio măsură împotriva „unitatilor de auto-aparare”: armata kazaha rămâne în cazarme. Acest lucru crește în continuare numărul susținătorilor lui Kunanbay, care ies la demonstrații în masă și cer demisia guvernului …
Sprijinirea opoziției?
Pe fondul invaziei ruse din Kazahstan, încep demonstrații de masă în Tadjikistan. Ele sunt îndreptate nu numai împotriva prezenței militare ruse în țară, dar, în general, împotriva regimului de la Dușanbe, care este reprezentat ca o marionetă a Moscovei, care luptă împotriva Islamului în Asia Centrală. Acțiunile opoziției, care beneficiază de sprijin din partea unor grupuri islamiste străine, forțeaza guvernul să aduca din toata tara trupe in capitala, ceea ce duce la pierderea controlului militar asupra zonei montane din Badakhshan, districtul Rasht și la granița cu Afganistanul. Ca rezultat, Moscova trebuie să activeze trupele sale staționate la baza militară 201 din Tadjikistan, alimentand în continuare conflictul.
În final, „Rusia ajunge sa se confrunte în două state vecine cu mișcări și ideologii anti-rusești”, spune autorul acestui scenariu ipotetic. El crede că divizarea elitei din Kazahstan și alegerile ca formă de luptă deschisă pentru putere nu ar trebui privite inițial ca un fenomen negativ. Cu toate acestea, expertul recomandă ca UE să respingă stereotipurile și să analizeze cu atenție cererile opoziției.
„Trebuie să ne întrebăm dacă aceste cereri urmăresc obiective reale și realiste, sau sunt doar sloganuri concepute pentru a mobiliza cât mai mulți susținători din țară și din străinătate”, – spune cercetatorul. El ne amintește: experiența „revoluțiilor colorate” arată că multe forțe presupus democratice care au primit sprijin din Occident, mai tarziu nu au fost în stare sa respecte promisiunile lor”.
Sebastian avertizează: „Dacă mișcările de opoziție din Asia Centrală vor avea o atitudine critică fata de Rusia, ar trebui să se țină seama de consecințele pe termen lung ale activităților lor pentru echilibrul forțelor din regiune”.
Trebuie recunoscut faptul că Rusia poate juca un rol stabilizator în regiune și să se încurajeze eforturile sale constructive, crede expertul SWP. El sugerează să se înceapă un dialog între statele din Asia Centrală, Rusia, China și UE privind asigurarea stabilitatii și securitatii de-a lungul noului Drum al Matasii și altor cai de transport in dezvoltare între China și Europa.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
Ce ne spune propaganda bolsevica. 🙂 🙂 🙂 Ca SUA a fost implicata in al doilea razboi mondial. :))))))))) razboi pe care l-au pornit Germania nazista si URSS-ul prin alianta, Pactul Ribbentrop Molotov, anexarea Basarabiei si Bucovinei, anexarea a unei jumatati de Polonie, cealalta fiind ocupata de Germania. In concluzie, propaganda bolsevica ii acuza pe ceilalti ca au luptat in razboaiele pornite de altii, adica de ei. Bravo! Iar informatia este luata de pe..un blog. Adica o persoana, ca si trolul nostru, scrie o informatie. Poate acea persoana este chiar troll-ul nostru, apoi o preia si o foloseste ca dovada! 🙂 Propaganda rusa nu are nevoie de istorie, de carti, de istorici, de sociologi, de dovezi, de documente… ea rescrie istoria, iar toti ceilalti ar trebui sa se informeze din…bloguri. Lipsa de cultura a trolisorilor nostri, si de rationament desigur, de aici apare, din informatiile pe care tot ei le scriu. Ca si SUA a fost implicata in anumite conflicte, e drept …si pe nedrept incepute. Propaganda rusa insa preiau totul ca pe un amalgam nedocumentat istoric si culmea, ii invinuieste pe ceilalti de milioanele de morti pe care ei insisi le-au provocat. Putem dezvolta in continuare primul razboi mondial, dar asta intr-un episod viitor.
Papusa Cozubas, o crima nu justifica o alta crima. De ce oare voi trolii nu reusiti sa asimilati moralitatea? Sunteti prea spalati pe creier de propaganda?
Mai jos, se afla reprodus un calendar in care se arata cum an de an americanii au purtat războaie, calendarul dezvăluie ceva destul de interesant: de cand Statele Unite ale Americii a fost fondată în 1776, ea a fost în război timp de 214 ani din cei 235 de ani calendaristici. Cu alte cuvinte, au fost doar 21 de ani calendaristici în care SUA nu a purtat nici un război.
America Has Been At War 93% of the Time – 222 Out of 239 Years – Since 1776
Pentru a pune acest lucru în perspectivă:
* Alege orice an incepand cu 1776 și vorbim de 91% șanse, ca America sa fi fost implicată într-un război în cursul anului calendaristic.
* Nici un presedinte al Statelor Unite nu se califică cu adevărat ca un președinte al pacii. În schimb, toti președinți americani pot fi considerati din punct de vedere tehnic, „președinți de război.”
* S.U.A. nu a a avut in istoria sa, un deceniu fără război.
* Singura data cand Statele Unite au stat cinci ani fără război, a fost intre anii 1935-1940, adica în timpul perioadei de izolare datorata Marii Depresii Economice.
* * *
Aici este o descriere grafică a războaielor sustinute de SUA:
Cu Rosu – Anii de razboi
Cu Albastru- Anii de pace
Razboaiele majore purtate de SUA intre 1776 si 2011
1776 – American Revolutionary War, Chickamagua Wars, Second Cherokee War, Pennamite-Yankee War
1777 – American Revolutionary War, Chickamauga Wars, Second Cherokee War, Pennamite-Yankee War
1778 – American Revolutionary War, Chickamauga Wars, Pennamite-Yankee War
1779 – American Revolutionary War, Chickamauga Wars, Pennamite-Yankee War
1780 – American Revolutionary War, Chickamauga Wars, Pennamite-Yankee War
1781 – American Revolutionary War, Chickamauga Wars, Pennamite-Yankee War
1782 – American Revolutionary War, Chickamauga Wars, Pennamite-Yankee War
1783 – American Revolutionary War, Chickamauga Wars, Pennamite-Yankee War
1784 – Chickamauga Wars, Pennamite-Yankee War, Oconee War
1785 – Chickamauga Wars, Northwest Indian War
1786 – Chickamauga Wars, Northwest Indian War
1787 – Chickamauga Wars, Northwest Indian War
1788 – Chickamauga Wars, Northwest Indian War
1789 – Chickamauga Wars, Northwest Indian War
1790 – Chickamauga Wars, Northwest Indian War
1791 – Chickamauga Wars, Northwest Indian War
1792 – Chickamauga Wars, Northwest Indian War
1793 – Chickamauga Wars, Northwest Indian War
1794 – Chickamauga Wars, Northwest Indian War
1795 – Northwest Indian War
1796 – No major war
1797 – No major war
1798 – Quasi-War
1799 – Quasi-War
1800 – Quasi-War
1801 – First Barbary War
1802 – First Barbary War
1803 – First Barbary War
1804 – First Barbary War
1805 – First Barbary War
1806 – Sabine Expedition
1807 – No major war
1808 – No major war
1809 – No major war
1810 – U.S. occupies Spanish-held West Florida
1811 – Tecumseh’s War
1812 – War of 1812, Tecumseh’s War, Seminole Wars, U.S. occupies Spanish-held Amelia Island and other parts of East Florida
1813 – War of 1812, Tecumseh’s War, Peoria War, Creek War, U.S. expands its territory in West Florida
1814 – War of 1812, Creek War, U.S. expands its territory in Florida, Anti-piracy war
1815 – War of 1812, Second Barbary War, Anti-piracy war
1816 – First Seminole War, Anti-piracy war
1817 – First Seminole War, Anti-piracy war
1818 – First Seminole War, Anti-piracy war
1819 – Yellowstone Expedition, Anti-piracy war
1820 – Yellowstone Expedition, Anti-piracy war
1821 – Anti-piracy war (see note above)
1822 – Anti-piracy war (see note above)
1823 – Anti-piracy war, Arikara War
1824 – Anti-piracy war
1825 – Yellowstone Expedition, Anti-piracy war
1826 – No major war
1827 – Winnebago War
1828 – No major war
1829 – No major war
1830 – No major war
1831 – Sac and Fox Indian War
1832 – Black Hawk War
1833 – Cherokee Indian War
1834 – Cherokee Indian War, Pawnee Indian Territory Campaign
1835 – Cherokee Indian War, Seminole Wars, Second Creek War
1836 – Cherokee Indian War, Seminole Wars, Second Creek War, Missouri-Iowa Border War
1837 – Cherokee Indian War, Seminole Wars, Second Creek War, Osage Indian War, Buckshot War
1838 – Cherokee Indian War, Seminole Wars, Buckshot War, Heatherly Indian War
1839 – Cherokee Indian War, Seminole Wars
1840 – Seminole Wars, U.S. naval forces invade Fiji Islands
1841 – Seminole Wars, U.S. naval forces invade McKean Island, Gilbert Islands, and Samoa
1842 – Seminole Wars
1843 – U.S. forces clash with Chinese, U.S. troops invade African coast
1844 – Texas-Indian Wars
1845 – Texas-Indian Wars
1846 – Mexican-American War, Texas-Indian Wars
1847 – Mexican-American War, Texas-Indian Wars
1848 – Mexican-American War, Texas-Indian Wars, Cayuse War
1849 – Texas-Indian Wars, Cayuse War, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Skirmish between 1st Cavalry and Indians
1850 – Texas-Indian Wars, Cayuse War, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Yuma War, California Indian Wars, Pitt River Expedition
1851 – Texas-Indian Wars, Cayuse War, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Apache Wars, Yuma War, Utah Indian Wars, California Indian Wars
1852 – Texas-Indian Wars, Cayuse War, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Yuma War, Utah Indian Wars, California Indian Wars
1853 – Texas-Indian Wars, Cayuse War, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Yuma War, Utah Indian Wars, Walker War, California Indian Wars
1854 – Texas-Indian Wars, Cayuse War, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Apache Wars, California Indian Wars, Skirmish between 1st Cavalry and Indians
1855 – Seminole Wars, Texas-Indian Wars, Cayuse War, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Apache Wars, California Indian Wars, Yakima War, Winnas Expedition, Klickitat War, Puget Sound War, Rogue River Wars, U.S. forces invade Fiji Islands and Uruguay
1856 – Seminole Wars, Texas-Indian Wars, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, California Indian Wars, Puget Sound War, Rogue River Wars, Tintic War
1857 – Seminole Wars, Texas-Indian Wars, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, California Indian Wars, Utah War, Conflict in Nicaragua
1858 – Seminole Wars, Texas-Indian Wars, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Mohave War, California Indian Wars, Spokane-Coeur d’Alene-Paloos War, Utah War, U.S. forces invade Fiji Islands and Uruguay
1859 Texas-Indian Wars, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, California Indian Wars, Pecos Expedition, Antelope Hills Expedition, Bear River Expedition, John Brown’s raid, U.S. forces launch attack against Paraguay, U.S. forces invade Mexico
1860 – Texas-Indian Wars, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Apache Wars, California Indian Wars, Paiute War, Kiowa-Comanche War
1861 – American Civil War, Texas-Indian Wars, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Apache Wars, California Indian Wars, Cheyenne Campaign
1862 – American Civil War, Texas-Indian Wars, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Apache Wars, California Indian Wars, Cheyenne Campaign, Dakota War of 1862,
1863 – American Civil War, Texas-Indian Wars, Southwest Indian Wars, Navajo Wars, Apache Wars, California Indian Wars, Cheyenne Campaign, Colorado War, Goshute War
1864 – American Civil War, Texas-Indian Wars, Navajo Wars, Apache Wars, California Indian Wars, Cheyenne Campaign, Colorado War, Snake War
1865 – American Civil War, Texas-Indian Wars, Navajo Wars, Apache Wars, California Indian Wars, Colorado War, Snake War, Utah’s Black Hawk War
1866 – Texas-Indian Wars, Navajo Wars, Apache Wars, California Indian Wars, Skirmish between 1st Cavalry and Indians, Snake War, Utah’s Black Hawk War, Red Cloud’s War, Franklin County War, U.S. invades Mexico, Conflict with China
1867 – Texas-Indian Wars, Long Walk of the Navajo, Apache Wars, Skirmish between 1st Cavalry and Indians, Snake War, Utah’s Black Hawk War, Red Cloud’s War, Comanche Wars, Franklin County War, U.S. troops occupy Nicaragua and attack Taiwan
1868 – Texas-Indian Wars, Long Walk of the Navajo, Apache Wars, Skirmish between 1st Cavalry and Indians, Snake War, Utah’s Black Hawk War, Red Cloud’s War, Comanche Wars, Battle of Washita River, Franklin County War
1869 – Texas-Indian Wars, Apache Wars, Skirmish between 1st Cavalry and Indians, Utah’s Black Hawk War, Comanche Wars, Franklin County War
1870 – Texas-Indian Wars, Apache Wars, Skirmish between 1st Cavalry and Indians, Utah’s Black Hawk War, Comanche Wars, Franklin County War
1871 – Texas-Indian Wars, Apache Wars, Skirmish between 1st Cavalry and Indians, Utah’s Black Hawk War, Comanche Wars, Franklin County War, Kingsley Cave Massacre, U.S. forces invade Korea
1872 – Texas-Indian Wars, Apache Wars, Utah’s Black Hawk War, Comanche Wars, Modoc War, Franklin County War
1873 – Texas-Indian Wars, Comanche Wars, Modoc War, Apache Wars, Cypress Hills Massacre, U.S. forces invade Mexico
1874 – Texas-Indian Wars, Comanche Wars, Red River War, Mason County War, U.S. forces invade Mexico
1875 – Conflict in Mexico, Texas-Indian Wars, Comanche Wars, Eastern Nevada, Mason County War, Colfax County War, U.S. forces invade Mexico
1876 – Texas-Indian Wars, Black Hills War, Mason County War, U.S. forces invade Mexico
1877 – Texas-Indian Wars, Skirmish between 1st Cavalry and Indians, Black Hills War, Nez Perce War, Mason County War, Lincoln County War, San Elizario Salt War, U.S. forces invade Mexico
1878 – Paiute Indian conflict, Bannock War, Cheyenne War, Lincoln County War, U.S. forces invade Mexico
1879 – Cheyenne War, Sheepeater Indian War, White River War, U.S. forces invade Mexico
1880 – U.S. forces invade Mexico
1881 – U.S. forces invade Mexico
1882 – U.S. forces invade Mexico
1883 – U.S. forces invade Mexico
1884 – U.S. forces invade Mexico
1885 – Apache Wars, Eastern Nevada Expedition, U.S. forces invade Mexico
1886 – Apache Wars, Pleasant Valley War, U.S. forces invade Mexico
1887 – U.S. forces invade Mexico
1888 – U.S. show of force against Haiti, U.S. forces invade Mexico
1889 – U.S. forces invade Mexico
1890 – Sioux Indian War, Skirmish between 1st Cavalry and Indians, Ghost Dance War, Wounded Knee, U.S. forces invade Mexico
1891 – Sioux Indian War, Ghost Dance War, U.S. forces invade Mexico
1892 – Johnson County War, U.S. forces invade Mexico
1893 – U.S. forces invade Mexico and Hawaii
1894 – U.S. forces invade Mexico
1895 – U.S. forces invade Mexico, Bannock Indian Disturbances
1896 – U.S. forces invade Mexico
1897 – No major war
1898 – Spanish-American War, Battle of Leech Lake, Chippewa Indian Disturbances
1899 – Philippine-American War, Banana Wars
1900 – Philippine-American War, Banana Wars
1901 – Philippine-American War, Banana Wars
1902 – Philippine-American War, Banana Wars
1903 – Philippine-American War, Banana Wars
1904 – Philippine-American War, Banana Wars
1905 – Philippine-American War, Banana Wars
1906 – Philippine-American War, Banana Wars
1907 – Philippine-American War, Banana Wars
1908 – Philippine-American War, Banana Wars
1909 – Philippine-American War, Banana Wars
1910 – Philippine-American War, Banana Wars
1911 – Philippine-American War, Banana Wars
1912 – Philippine-American War, Banana Wars
1913 – Philippine-American War, Banana Wars, New Mexico Navajo War
1914 – Banana Wars, U.S. invades Mexico
1915 – Banana Wars, U.S. invades Mexico, Colorado Paiute War
1916 – Banana Wars, U.S. invades Mexico
1917 – Banana Wars, World War I, U.S. invades Mexico
1918 – Banana Wars, World War I, U.S invades Mexico
1919 – Banana Wars, U.S. invades Mexico
1920 – Banana Wars
1921 – Banana Wars
1922 – Banana Wars
1923 – Banana Wars, Posey War
1924 – Banana Wars
1925 – Banana Wars
1926 – Banana Wars
1927 – Banana Wars
1928 – Banana Wars
1930 – Banana Wars
1931 – Banana Wars
1932 – Banana Wars
1933 – Banana Wars
1934 – Banana Wars
1935 – No major war
1936 – No major war
1937 – No major war
1938 – No major war
1939 – No major war
1940 – No major war
1941 – World War II
1942 – World War II
1943 – Wold War II
1944 – World War II
1945 – World War II
1946 – Cold War (U.S. occupies the Philippines and South Korea)
1947 – Cold War (U.S. occupies South Korea, U.S. forces land in Greece to fight Communists)
1948 – Cold War (U.S. forces aid Chinese Nationalist Party against Communists)
1949 – Cold War (U.S. forces aid Chinese Nationalist Party against Communists)
1950 – Korean War, Jayuga Uprising
1951 – Korean War
1952 – Korean War
1953 – Korean War
1954 – Covert War in Guatemala
1955 – Vietnam War
1956 – Vietnam War
1957 – Vietnam War
1958 – Vietnam War
1959 – Vietnam War, Conflict in Haiti
1960 – Vietam War
1961 – Vietnam War
1962 – Vietnam War, Cold War (Cuban Missile Crisis; U.S. marines fight Communists in Thailand)
1963 – Vietnam War
1964 – Vietnam War
1965 – Vietnam War, U.S. occupation of Dominican Republic
1966 – Vietnam War, U.S. occupation of Dominican Republic
1967 – Vietnam War
1968 – Vietnam War
1969 – Vietnam War
1970 – Vietnam War
1971 – Vietnam War
1972 – Vietnam War
1973 – Vietnam War, U.S. aids Israel in Yom Kippur War
1974 – Vietnam War
1975 – Vietnam War
1976 – No major war
1977 – No major war
1978 – No major war
1979 – Cold War (CIA proxy war in Afghanistan)
1980 – Cold War (CIA proxy war in Afghanistan)
1981 – Cold War (CIA proxy war in Afghanistan and Nicaragua), First Gulf of Sidra Incident
1982 – Cold War (CIA proxy war in Afghanistan and Nicaragua), Conflict in Lebanon
1983 – Cold War (Invasion of Grenada, CIA proxy war in Afghanistan and Nicaragua), Conflict in Lebanon
1984 – Cold War (CIA proxy war in Afghanistan and Nicaragua), Conflict in Persian Gulf
1985 – Cold War (CIA proxy war in Afghanistan and Nicaragua)
1986 – Cold War (CIA proxy war in Afghanistan and Nicaragua)
1987 – Conflict in Persian Gulf
1988 – Conflict in Persian Gulf, U.S. occupation of Panama
1989 – Second Gulf of Sidra Incident, U.S. occupation of Panama, Conflict in Philippines
1990 – First Gulf War, U.S. occupation of Panama
1991 – First Gulf War
1992 – Conflict in Iraq
1993 – Conflict in Iraq
1994 – Conflict in Iraq, U.S. invades Haiti
1995 – Conflict in Iraq, U.S. invades Haiti, NATO bombing of Bosnia and Herzegovina
1996 – Conflict in Iraq
1997 – No major war
1998 – Bombing of Iraq, Missile strikes against Afghanistan and Sudan
1999 – Kosovo War
2000 – No major war
2001 – War on Terror in Afghanistan
2002 – War on Terror in Afghanistan and Yemen
2003 – War on Terror in Afghanistan, and Iraq
2004 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Pakistan, and Yemen
2005 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Pakistan, and Yemen
2006 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Pakistan, and Yemen
2007 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Pakistan, Somalia, and Yemen
2008 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Pakistan, and Yemen
2009 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Pakistan, and Yemen
2010 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Pakistan, and Yemen
2011 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Pakistan, Somalia, and Yemen; Conflict in Libya (Libyan Civil War)
In majoritatea acestor razboaie SUA a fost in ofensiva. Ar mai putea fi adaugate si operatiunile CIA sub acoperiere, dar au fost lasate de-o parte.
Hai sa vedem ce s-a intamplat incepand cu 2011:
2012 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Somalia, Syria and Yemen
2013 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Somalia, Syria and Yemen
2014 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Somalia, Syria and Yemen; Civil War in Ukraine
2015 – War on Terror in Somalia, Somalia, Syria and Yemen; Civil War in Ukraine
Deci, putem adăuga inca 4 ani de război. Asta înseamnă că pentru 222 din 239 ani – sau 93% din timp – America a fost la război. (Putem subterfugiu cu cifrele exacte, dar procentul mare de timp în care America a fost la război este clar și inconfundabil.)
Într-adevăr, cele mai multe dintre operațiunile militare lansate de la al doilea război mondial au fost lansate de către SUA
Și cheltuielile militare americane sunt ai mari decat a restului lumii la un loc.
Nu-i de mirare ca sondajele arată, că lumea consideră America ca fiind inamicul numarul 1 la adresa păcii. – infowars.com
Singurii care v-ati napustit peste Europa de est santeti voi rusii. Germanii nu si-ai falsificat istoria, dimpotriva, recunoasterea greselii e primul pas in a evita repetarea ei. Voi rusii in schimb, o falsificati si in ziua de astazi!
draga ivan, istoria ne invata ca rusia este agresorul net al istoriei 🙂
draga ivan, cele 4 divizii de care faci vorbire sunt de fapt 4 batalioane, deci 4000 soldati NATO 🙂 draga ivan, daca lui putin ii tremura chilotii ca NATO a adus 4000 soldati la granita rusiei din doua una: sau putin este dus cu pluta pe valurile coruptie si se caca pe eli, sau armata rusa este dusa cu pluta pe valurile coruptiei si se caca pe ea 🙂
draga ivane, sa ne amintim de cate ori a incalcat rusia dreptul international in europa:
1. anexarea basarabiei in 1812
2. atacarea poloniei in 1920
3. atacarea poloniei in 1939 in alianta cu hitler si nazistii 🙂
4. atacarea finlandei in noiembrie 1939
5. anexarea lituaniei in 1940
6. anexarea estoniei in 1940
7. anexarea letoniei in 1940
8. anexarea basarabiei in 1940
9. anexarea bucovinei de nord in 1940
9 bis. atacarea iranului in 1941
10. ocuparea militara a ungariei in 1956
11. ocuparea militara a cehoslovaciei in 1968
12. atacarea afganistanului in 1979
13. anexarea crimeii in 2014
14. atacarea provinciilor din estul ucrainei in 2014
draga ivan., singurul stat care are traditie istorica in incalcarea dreptuluin international este rusia 🙂 deci singurul stat cu traditii istorice teroriste este rusia 🙂
draga ivan, singurul imperiu care exista acum in lume este rusia 🙂 in rusia sunt 22 de republici etnice, in rusia sunt recunoscute oficial 100 de limbi nationale 🙂
dragaivan, in rusia sunt 100 de popoare care isi asteapta eliberarea 🙂
draga ivan, singurii aliati ai rusiei sunt regimurile straine corupte sau partidele straine corupte 🙂
draga ivan, singurii vostri aliati sunt cei pe care ii puteti cumpara, deci aliati de mucava 🙂
Care invazxie mai tembelule ? si ce cauta procentele de rusi in tarile baltice ? ai dreaku carnati…
Dar de invazia germana in tarile baltice „ziaristul” german nu zice nimic? Ca trupele germane si NATO au napustit peste bietele tari si fac legea acolo in acest moment,tari care au un mare procent de rusi…
draga ivan, cele 4 divizii de care faci vorbire sunt de fapt 4 batalioane, deci 4000 soldati NATO 🙂 draga ivan, daca lui putin ii tremura chilotii ca NATO a adus 4000 soldati la granita rusiei din doua una: sau putin este dus cu pluta pe valurile coruptie si se caca pe eli, sau armata rusa este dusa cu pluta pe valurile coruptiei si se caca pe ea 🙂
draga ivane, sa ne amintim de cate ori in istoria apropiata a incalcat rusia dreptul international in europa:
1. anexarea basarabiei in 1812
2. atacarea poloniei in 1920
3. atacarea poloniei in 1939 in alianta cu hitler si nazistii 🙂
4. atacarea finlandei in noiembrie 1939
5. anexarea lituaniei in 1940
6. anexarea estoniei in 1940
7. anexarea letoniei in 1940
8. anexarea basarabiei in 1940
9. anexarea bucovinei de nord in 1940
9 bis. atacarea iranului in 1941
10. ocuparea militara a ungariei in 1956
11. ocuparea militara a cehoslovaciei in 1968
12. atacarea afganistanului in 1979
13. anexarea crimeii in 2014
14. atacarea provinciilor din estul ucrainei in 2014
draga ivan., singurul stat care are traditie istorica in incalcarea dreptuluin international este rusia 🙂 deci singurul stat cu traditii istorice teroriste este rusia 🙂
draga ivan, singurul imperiu care exista acum in lume este rusia 🙂 in rusia sunt 22 de republici etnice, in rusia sunt recunoscute oficial 100 de limbi nationale 🙂
dragaivan, in rusia sunt 100 de popoare care isi asteapta eliberarea 🙂
draga ivan, singurii aliati ai rusiei sunt regimurile straine corupte sau partidele straine corupte 🙂
draga ivan, singurii vostri aliati sunt cei pe care ii puteti cumpara, deci aliati de mucava 🙂