mongolDecizia autorităților ruse de a verifica legalitatea proclamarii independentei republicilor baltice din cadrul Uniunii Sovietice a reprezentat o sursa de inspiratie pentru scriitorul american Boris Fishman. Prin urmare, el a decis să compuna o scrisoare in atentia lui Vladimir Putin din numele premierului Mongoliei – Chimeydin Sayhanbileg, potrivit Politico.

În mesajul său, „liderul mongol” spune cum, în timpul călătoriei anuale prin stepa, s-a întâlnit cu doi ciobani. Ei l-au întrebat, daca nu cumva „eliberarea Moscoviei de sub jugul hanului tataro-mongol în 1480 contrazice legile Mongoliei moderne?”M-am gândit că este oportun să reconsider valabilitatea acestei „scuturari de jug”” – scrie „premierul mongol”.

„Apoi, ar trebui să discutăm despre mitul „jugului mongol”- continuă el. – Scuză-mă, dar ce fel de conducator ai fi fost, Vladimir Vladimirovici (Putin), dacă nu era exemplul strămoșilor mei? Cine daca nu ei v-au invatat sa efectuati „invaziile legitime” ale tarilor învecinate fără avertisment? ”

„Sayhanbileg” afirma ca daca nu erau hoardele tataro-mongole, Putin ar fi stat si acum in turnul Kremlinului, salivand la fanteziile cu „smaraldele internaționale – Transnistria, Osetia de Sud, Crimeea, estul Ucrainei -, „iar acum sunt „de drept” proporetatea sa.
mongoli in rusia
În plus, spune „premierul”: cine daca nu mongolii i-au învățat pe rusi pedepsele corporale… Si cine sa stie mai bine in afara de tine că Uniunea Sovietică si-a dat duhul mult mai devreme din cauza torturarii poeților și oamenilor de știință,” – spune autorul mesajului catre Putin.

„Şi cu toate acestea, – deplânge „șeful mongol”- in 1480 aţi dorit sa scapaţi de sub conducerea generoasa a hoardei tatare. Dar privind înapoi, este clar că nu e ceea ce ne-am dorit. Și, prin urmare, ar trebui să acceptaţi faptul că revolta kneazului Ivan al III-lea a fost ilegală.”

„Sayhanbileg” îi aminteşte lui Putin că el a numit prăbușirea URSS drept cea mai mare tragedie geopolitica a secolului 20. El scrie că în aceste cuvinte inspirate ale președintelui rus, a auzit chemarea spre refacerea Imperiului Mongol.

„Moartea Neagră, cruciadele – nu pot spune că au fost într-adevăr un fleac. Dar secolul 20 a fost marcat de două războaie mondiale, războiul rece …și cu toate acestea tu consideri prabusirea URSS drept cea mai mare tragedie a secolului. M-ai inspirat, domnule Putin sa uit de modestie și sa spun adevărul istoric „- remarca sarcastic autorul.tatari

„Premierul” îl anunta pe Putin că vrea să recupereze numai teritoriul pierdut în 1480. „Mă grăbesc să-ţi reamintesc că aceste teritorii sunt pline de etnici mongoli, a caror interese sunt obligat sa le apar, – a spus el. – Să zicem că ma intereseaza Astrakhan, Kazan și, apropos Crimeea! Aceasta va fi o soluție elegantă la problemele tale cu ucrainenii, nu-i așa? ”

„Si din moment ce urmașii lui Genghis Khan au numit guvernatori in Rusia, ai putea ramane la conducerea acestor regiuni. Dar în calitate de prim-ministru. Eu voi fi președintele. Iar mai târziu putem face rocada! Pentru ca suntem, la urma urmei, niste democrații, nu-i aşa”- incheie „Chimeydin Sayhanbileg”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (8 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top