nagorno_paradaSituația din NagornoKarabah (NKR) s-a agravat dupa ce armata azera a doborât un elicopter al fortelor armate ale nerecunoscutei republici. Între timp, președintele armean Serj Sargsian, a intreprins o vizită fulger în Nagorno-Karabah.

Reprezentanții NKR nu pot obține nicio informație despre soarta echipajului elicopterului Mi24 doborât de azeri, transmite Interfax.

„Din partea Azerbaidjanului continuă bombardarea zonei unde a căzut elicopterul. Noi nu putem sa ne apropiem de zona. Nu există nicio informație despre soarta echipajulu„, – a declarat secretarul de presă al Președintelui NKR.

După incident, președintele Armeniei a plecat de urgenta în Nagorno-Karabah, impreuna cu ministrul apararii si seful Statului Major al Armatei Armeniei.

Nagorno-KarabakhConflictul din Karabah a aparut în februarie 1988, cand Regiunea Autonoma NagornoKarabah a anunțat retragerea din RSS Azerbaidjan. În septembrie 1991, regiunea a anunțat înființarea Republicii Nagorno-Karabah (NKR). Bakunu a recunoscut niciodata noua entitate, dar dupa confruntările armate care au urmat a pierdut controlul asupra regiunii Nagorno-Karabah.

De atunci, Nagorno-Karabah otraveste relatiile dintre Armenia și Azerbaidjan, care cauta arbitrajul Rusiei. Deşi în 1992 in aplanarea conflictului a intervenit comunitatea internațională, până în prezent criza nu a gasit nicio solutie  Azerbaidjan insistă asupra faptului că Nagorno-Karabah este parte din teritoriul său, in timp ce Armenia sustine dreptul NKR la auto-determinare.

Analistii observa ca acest conflict inghetat ajuta Rusia sa tina in sah cele doua republcii caucaziene si, totodata, sa nu la scape din sfera sa de influenta.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top