Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland a transmis președintelui rus Vladimir Putin o cerere oficială de grațiere a regizorului ucrainean Oleg Sențov, deținut într-o închisoare din Rusia și aflat în greva foamei de peste 40 de zile, transmite Vocea Americii.

Ca șef al Consiliului Europei, secretarul general are dreptul să facă acest lucru în conformitate cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

„Documentul a fost trimis, așteptăm confirmarea oficială pe canalele diplomatice ale Rusiei”, a confirmat serviciul de presă al Consiliului Europei pentru Vocea Americii.

Joi, 28 iunie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va organiza o dezbatere urgentă asupra problemei deținuților politici ucraineni din Rusia, după care va avea loc votarea unei rezoluții.

Aflat la Moscova, pe 20 iunie, Thorbjorn Jagland a făcut o declarație oficiala cu privire la pregatirea unei cereri de eliberare a deținutului politic ucrainean Oleg Sentov.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top