Miniștrii apărării din Estonia, Letonia și Danemarca au semnat un acord de înțelegere reciprocă la Bruxelles cu privire la formarea Sediului Diviziei Nord a NATO, transmite Delfi.

Sediul Diviziei multinationale Nord va face parte din structura militară a NATO și va conecta unitățile și subunitățile militare ale regiunii cu cea mai înaltă structură de conducere a Alianței.

Principala sarcină a Diviziei Nord va fi gestionarea operațiunilor militare în zona de responsabilitate a acesteia. În acest scop, sediul central va începe planificarea și conducerea de operațiuni militare, planificarea și integrarea activităților unităților NATO suplimentate pentru întărirea regiunii, precum și organizarea de exerciții la nivel de sedii militare în conformitate cu planurile de apărare NATO.

Statee fondatoare ale Diviziei Nord sunt Estonia, Letonia și Danemarca. Sediul Diviziei pe timp de pace va fi localizat în Adazi din Letonia și Karup în Danemarca. Primul șef al sediului Diviziei Nord  va fi generalul-maior al forțelor armate din Danemarca.

Sediul Diviziei Nord se va fi deschide pe 8 martie la baza NATO Adazi din Letonia, iar capacitatea funcțională completă va fi atinsă pe parcursul câtorva ani.

În afară de statele fondatoare, la activitatile Diviziei Nord vor fi atrase și forțele armate ale altor aliați NATO.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Sediul Diviziei Nord a NATO va fi deschis în Letonia

  1. Moarte FASCISTILOR spune:

    Bravo! Cu cat cotetele bestiilor criminale sunt mai apropape de Rusia cu atat sunt mai usor de distrus cu noile rachetele hypersonice.
    Asa ca, ma porcane, asta te face si fi si tu un condamnat la moarte, care dupa ce s-a dat alarma nu ai timp nici macar sa tragi apa ca deja vei fi mort!
    Asa ca hai noroc si dau bule mule cea daca !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top