mascati medjlisMascatii au luat cu asalt pentru a treaia oara in cateva zile sediului Mejlisului din Simferopol organismul executiv al poporului tatar din Crimeea.

Astfel, miercuri, 17 septembrie, cladirea Mejlisului din Simferopol a fost preluata de trupele mascate ale fortelor de ordine din Crimeea, potrivit Ukrainska Pravda, care citeaza surse locale.

Potrivit publicatiei, un executor judecătoresc l-a anuntat pe directorul Fondului Krim, care isi are sediul in aceeasi cladire cu Mejlisul, ca intreaga  constructie urmeaza sa fie confiscata.

„Executorul actioneaza in baza deciziei instantei districtuale din Simferopol, care a deschis o procedura de confiscare a imobilului. Propietarilor li s-a dat la dispozitie 24 de ore sa elibereze cladirea”, a explicat pentru Segodnya.ua, un membru al Mejlis-ului, Emina Avamileva.

În plus, prin sentinta judecatoreasca Fondului Krim i se interzice orice alte detineri de active imobiliare pe teritoriul Crimeei. In total, fondul are 7 filiale in peninsula.

Suplimentar, toate conturile organizației sunt blocate, fara permisiunea de a deschide conturi noi.

mascati medjlis2Actiunea in forta a autoritatilor ruse are legatura cu prezenta slaba la alegerile locale de duminica trecuta, alegeri pe care poporul tatarilor le-a boicotat.

Acum, poporul tătar din Crimeea incepe sa personifice răul care amenință bunăstarea restului populației din Crimeea, i se creaza imaginea de inamic, ne asteptam sa reinceapa represiile”, comenteaza confiscarile initiate de autoritatile ruse un membru al Mejlisului.

Amintim ca, în dimineața zilei din 16 septembrie, clădirea Mejlisului din Simferopol a fost izolata si percheziționată de autoritatile ruse.

În timpul perchezitiilor au fost confiscate unele înregistrări ale reuniunilor Mejlisului, mai multe cărți religioase, echipamente precum și obiecte personale ale lui Mustafa Cemil.

Mejlisul tatarilor a trezit furia autoritatilor locale dupa ce a arborat pe cladirea sa steagul Ucrainei. Luni seara, pe 15 septembrie, persoane neidentificate mascate au atacat clădirea pentru a rupe steagul.

Mejlisul tatarilor este cel mai înalt organism executiv reprezentant al tătarilor din Crimeea în perioada dintre sesiunile Qurultay (Adunarea) tătarilor din Crimeea. Statutul de Mejlis a fost legalizat prin decret prezidențial pe 18 mai 1999.
De la înființarea sa în 1991 şi până în anul 2013, președinte al Mejlisului a fost  Mustafa Abdülcemil Qırımoğlu (de asemenea cunoscut sub numele de Mustafa Dzhemilev).  Începând cu octombrie 2013, președinte este Refat Chubarov.

Pe 20 martie 2014, parlamentul ucrainean a recunoscut oficial și în mod explicit Mejlisul ca organismul executiv al Qurultayului tătar din Crimeea, în timp ce Qurultay organism reprezentativ superior al poporului tătar din Crimeea

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top