Imarat KavkazȘefii Imarat Kavkaz (Emiratul Caucazului) au jurat credință organizației internaționale teroriste „Stat Islamic” (ISIS), a declarat, vineri, primul adjunct al directorului Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Serghei Smirnov, potrivit Interfax.

”Pericolul ISIS constă în faptul că organizatia începe să se infiltreze în alte grupari teroriste. Ei au un interes major  în organizația teroristă Imarat Kavkaz”, – a declarat Smirnov, după ședința structurii regionale anti-teroriste a Organizației de Cooperare Shanghai (SCO), care a avul loc la Tașkent.

Potrivit reprezentantului FSB, foarte multi oameni din statele membre SCO participă la activitățile teroriste ale ISIS. În special, potrivit datelor FSB, în rândurile organizației sunt aproximativ 1.700 de persoane din Rusia. Smirnov a menționat că autoritățile tadjice au date privind 300 de cetățeni tadjici în rîndurile ISIS. Aceasta este o tendință foarte periculoasa, pentru că ISIS extinde aria de interese și influență și reprezintă o amenințare la adresa securității SCO, a declarat reprezentantul FSB.

Smirnov a adăugat că țările SCO ar trebui să lucreze împreună pentru a dezvolta contramăsuri specifice. El a amintit că agențiile de informatii din Rusia și Uzbekistan au reusit sa reduca activitatea organizației „Hizb ut-Tahrir”.

În 2014, revista Forbes a declarat „Statul Islamic” cel mai bogat grup terorist al lumii, estimand cifra de afaceri anuală a ISIS la 2 miliarde de dolari.

Imarat Kavkaz este o organizație jihadistă activa în Caucazul de Nord (Federația Rusă). Scopul miscarii este indepartarea prezenței ruse din Caucazul de Nord și infiintarea unui emirat islamic independent in regiune.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top