Bill BrowderȘeful fondului de investitii Hermitage Capital, Bill Browder, familiarizat cu situatia economiei ruse nu din auzite, fiind declarat de Kremlin persona non grata, a prezis colapsul Rusiei şi propune desfasurarea a 500.000 de militari NATO la granita cu Rusia, potrivit unui interviu în Die Welt.

Totul depinde de prețul petrolului – spune finanțatorul . În cazul în care rămâne la nivelul actual de 80 de dolari pe baril, economia Rusiei, în opinia mea, va fi capabila să rămână pe linia de plutire maxim doi ani. În cazul în care prețul scade la 60 dolari, Rusia intra în faliment în 12 luni. La prețul de 100 de dolari pe baril, economia Rusiei va rezista mai mulți ani„.

Rusia este etern dependenta de petrol. Economia sa nu produce alte produse importante, spune Browder. – Este adevărat că Rusia mai exporta minereu si metale, dar prețurile sunt acum in scadere”. Economiștii caracterizează economia rusa cu termenul one trick poney, adica un cal cu o singura specializare„.

petrol ieftinBrowder și-a exprimat îndoiala Rusia nu va renunța la politica sa în cazul Ucrainei, dupa compromisul gazelor cu Kiev. Mulți oameni din Occident cred  și speră ca acordul rezolva criza (…) Dar, de fapt, presedintele Putin va trebui să continue să joace tare în fața alegatorilor ruși„, continuă Browder. În opinia sa, Putin a incins mândria națională și gândirea sovina, deschizând astfel o cutie a Pandorei. Iar daca Putin va dori apropierea de Occident, rușii se vor întoarce cu spatele la el și vor pune in locul lui un nationalist chiar mai nebun„, citeaza Die Welt declaratia lui Browder.

Finantistul a declarat, de asemenea, ca dorința de a rezolva conflictul din Ucraina prin negocieri este naiva. Sancțiunile „si-au demonstrat eficacitatea, dar nu afectează pe cine trebuie: au lovit straturi largi ale populației din Rusia, în loc sa loveasca elita„.

În curând, Putin „se va apuca de alte țări, cum ar fi cele din Marea Baltică, și va încerca sa discrediteze NATO„. Chiar și acum, avioanele rusesti încălca spațiul aerian al altor state, iar Marina rusă trimite submarine în recunoaștere.

Occidentul trebuie să acorde Ucrainei arme. De asemenea, eu aş trimite la frontiera cu Rusia o jumătate de milion de soldați ai NATO. Ar fi un semnal clar„, a mai spus Browder.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top