Întoarcerea Federației Ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) ar trebui revizuită după evenimentele recente de la Moscova, a declarat șeful delegației britanice la APCE, Roger Gale, în legătură cu reținerile în masă și violențele împotriva manifestanților de la Moscova.

„În urmă cu doar câteva săptămâni, APCE a votat pentru restabilirea drepturilor Federației Ruse și este deja clar că Rusia nu intenționează să își îndeplinească obligațiile și să respecte standardele APCE. Sper că Comitetul Miniștrilor va lua în considerare această problemă în septembrie și va trebui să revenim la aceasta când APCE se va întruni pentru sesiunea plenară finală la începutul lunii octombrie. Imaginile pe care le-am vazut (la Moscova) sunt inacceptabile și revoltatoare”, – a subliniat el.

„Relatarile televizate arată că metodele utilizate pentru „menținerea ordinii” în etapa preelectorală a alegerilor pentru Duma orașului Moscova nu sunt deloc proporționale, fara legatura cu ordinea publică. Cruzimea cu care sunt folosite bastoanele de către bărbați care nu pot fi ofițeri de poliție obișnuiți, este inacceptabila pentru o societate civilizată „, a spus Gale.

„Federația Rusă încalcă Convenția privind drepturile omului, iar reacția la demonstrațiile pașnice arată clar de ce majoritatea copleșitoare a membrilor delegației parlamentare a Regatului Unit, din toate partidele, a continuat să se opuna la restabilirea drepturilor delegației ruse și a susținut menținerea sancțiunilor până când Federația Rusă se va conforma prevederilor convenției „, a mai spus Gale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Șeful delegației UK: Reprimirea Rusiei în APCE a fost prematură

  1. bogdan spune:

    Dar cine a pomenit undeva de civilizatie in benzinaria Pitikului ! Acolo cuvintele de acest gen nu exista in diktionarul godacesc…

    • Ioan Savu spune:

      Daca ai avea sin tu macat atat cultura cat are un porc pregatit pentru Ignat, atunci ai stii si tu ca Rusia are cea mai mare si renumita cultura de pe planeta Terra…asta spre deosebire da vacarii americani care nu au decat cultu crimei si al razboaileor, fapt care demonstreaza natura lor satanica, ceea ce nu ar trebui sa ne mire tinmand cont de faptul ca noi Europeni am exportat in SUA numai gunoaiele cu aspect uman si bestiile criminale care ne faceau probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top