Șeful concernului energetic austriac OMV Rainer Seele, într-un interviu acordat ziarului Die Presse, a vorbit despre planurile companiei de a-și intensifica activitatea pe piața internațională. În acest scop, vizitele în străinătate ale membrilor consiliului de administrație sunt deosebit de importante, dar acest lucru nu se refera numai la Rusia.

Din păcate, șeful companiei sustine ca OMV nu poate singura să găsească câmpuri de petrol si gaze: majoritatea rezervelor de gaze naturale sunt în Rusia, iar de petrol  – în Orientul Mijlociu. Cu Rusia, firma austriacă a încheiat deja un acord, acum încearcă să patrunda și în Orientul Mijlociu. Cheia stabilității pentru OMV ar trebui să fie un echilibru clar între explorarea geologică și rafinarea.

Rainer Seele aminteste ca OMV este implicata in dezvoltarea câmpului de gaze Iujno-Russky din Siberia și, prin urmare, a reușit să obțină un punct de sprijin în Siberia. Până acum OMV nu a făcut afaceri în Rusia. Pentru șeful companiei nu contează unde va fi vândut gazul: „Principalul lucru este ca de îndată ce molecula de metan apare la lumina zilei, sa fie convertită în euro”.

În total, Seele estimeaza ca în următorii cinci ani să obțină in Siberia un profit de 200 de milioane de dolari anual. Finalizarea tranzacției cu Gazprom este planificată până la sfârșitul anului 2018.

În conversația cu jurnaliștii austrieci, Seele a precizat că SUA nu împiedica compania sa deruleze afaceri cu Rusia, deși reticența lor fata de construcția „Nord Stream-2” este evidentă. ”Aceasta este dictată de dorința americanilor de a-și vinde gazul lichefiat în UE”, a explicat șeful OMV.

Potrivit acestuia, pe piețele de capital se observa acum o incertitudine cu privire la faptul că Washingtonul intenționează să impună sancțiuni împotriva companiilor care desfășoară afaceri cu Moscova. Din această cauză, compania energetică austriacă va trebui să reexamineze problema finanțării Nord Stream-2. Cu toate acestea, proiectul va fi pus în aplicare, probabil cu ajutorul altor bănci, din Asia, asigura Seele. „Noi, ca investitori, nu politizăm proiectul și i-aș sfătui și pe ceilalti să nu o faca. Acesta este un proiect economic care vizează siguranta furnizării de energie în Europa”, a declarat șeful OMV, care nu vede nimic politic in dorinta Rusiei de a sista tranzitul de gaze prin Ucraina. În opinia sa, în curând, se vor obține toate permisele pentru gazoduct. „Vom construi această conductă de gaze”, este convins șeful OMV.

De asemenea, Rainer Seele a spus că nu se consideră aruncat de politicienii europeni la voia sorții. În trecut, SUA și UE au avut un punct de vedere comun asupra sancțiunilor împotriva Moscovei în legătură cu conflictul din Ucraina. Motivul noilor sanctiuni este ”presupusa influență asupra alegerii președintelui american”. „Aici nu pot decât să-i sfătuiesc pe politicienii europeni să aleagă o cale politica matura și nu să copieze decizii adoptate de celalata parte a Atlanticului”, a spus Seele.

Trebuie aminitit ca seful OMV conduce și Camera de Comerț Ruso-Germana, care de câțiva ani promoveaza ideea ca sancțiunile au avut un impact negativ asupra acestei sfere. „Economia dorește normalizarea relațiilor. Susțin în mod activ acest lucru „, a recunoscut Rainer Seele. „Avem nevoie de o apropierea de Rusia, nu de noi provocări”.

În același timp, el a reamintit că în Ucraina este încă nesigura, iar  în cazul în care se înregistrează progrese în pacificarea regiunii, se poate gândi la o eliminare treptată a sancțiunilor, consideră conducătorul concernului energetic austriac OMV.

„OMV nu este doar (in) Rusia”, a conchis Seele, care a promis să prezinte în martie o nouă strategie, care va demonstra noile perspective ale concernului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Șeful OMV se apără: ”OMV nu este doar Rusia”

  1. mocanu dan spune:

    PAI OMV-UL DACA VREA SA-I FURE PUTIN BANII NU AU DECIT.

  2. bogdan spune:

    Pai daca tot vrea el apropiere de Porcie de ce nu se duce personal sa fie lingaul de casa pt kurul Pitikului ? Sa stea acolo ca poate ii arunca Pitikul mai multe ruble decat primeste in Austria ! Idot util !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top