Departamentul Estonian de Informații Externe a deconspirat printre personalități publice, cum ar fi jurnaliști, diplomați, oameni de afaceri și politicieni, o rețea de agenți ruși de influență, a declarat vineri directorul general al Departamentului de Informații Externe al Estoniei, Mikk Marran, la Forumul de securitate din Aspen, transmite Delfi.

„Am identificat o rețea formata din politicieni, jurnaliști, diplomați și afaceriști, care include de fapt, agenții de influență ai Rusiei, carora li se spune ce ar trebui să facă – a spus Marran. – Putem vedea în mod clar cum aceste persoane impun planul de acțiune al Rusiei“ .

Șeful Serviciului de Informații Externe estonian a avertizat că, în ciuda întâlnirii lui Donald Trump și Vladimir Putin și a relațiilor aparent bune, amenințarea din partea rusă nu a trecut: în ultima vreme, Kremlinul a început să exploateze  mai mult agenții de influență și să crească rolul acestora, a remarcat Marran.

El a dat ca exemplu pe politicienii care, ani de-a rândul, au lucrat la nivelul administratiilor locale și acum au început să acceadă în parlamentele și guvernele naționale.

„Ceea ce ei (rușii – n.r.) le-au oferit este atenția mass-media și sprijin politic, plus oportunități de afaceri exclusive și, în câteva cazuri, asistență financiară“, – a spus Marran.

Șeful serviciului de informații externe al Estoniei a refuzat să nominalizeze vreun nume din lista celor suspectati ca sunt agenti de influență.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Șeful spionilor estonieni a povestit despre rețeaua de agenți de influența ai Rusiei

  1. Vlad Gelu spune:

    Toti papagalii ies la rampa ! Trebuie sa se evidentieze prin ceve si cel mai simplu pentru ei sa blameza Rusia spre deliciul pupincuristilor !

  2. bogdan spune:

    Porcii sunt periculosi ! Atentie mare cu ei si la Salam !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top