Șeful Serviciului de Informații Federal al Germaniei (Bundesnachrichtendienstes – BND), Bruno Kahl a declarat într-un interviu acordat revistei Der Spiegel că  amenințarea rusească a devenit mai actuală.

Răspunzând la întrebarea publicației, ce reprezintă o amenințare majoră pentru Germania – „Statul Islamic” sau Rusia, Kahl a spus: „Eu cred că terorismul este in top pe lista amenințărilor. În randul populației preocupările în acest sens sunt cele mai mari (…) .. Dar și amenințarea rusă a devenit mai actuală. De aceea, o luam foarte in serios. Nu este numai amenințarea propagandei, este și o revenire pe ordinea de zi a tuturor subiectelor privind armele convenționale”.

„Mai exact, prin asta vreau să spun tot ceea ce se întâmplă în armată și înarmarea – a  continuat Kahl – În special, Rusia și-a dublat puterea de luptă la granița de vest, și nu doar cu sisteme „Iskander”. Un număr mare de avioane și dispozitive letale sunt concentrate în regiunea Crimeea. Același lucru se poate spune și despre armele convenționale. Toate acestea nu pot fi considerate ca o apărare de Occident – aici trebuie sa vedem și o amenințare potențială”, – a subliniat șeful BND.

„O armata de tancuri exista în vestul Rusiei, iar în timpul exercițiului militar denumit „Zapad-2017″ va intra una si pe teritoriul Belarus. Mă întreb dacă se poate justifica asta doar din considerente exclusiv defensive” – ​​a spus Kahl.

De asemenea, șeful spionilor germani a avertizat și despre încercările Rusiei de a interveni în viitoarele alegeri din Germania, dupa exemplul SUA.

„Noi trebuie să pornim de la faptul că acest lucru se poate întâmpla. În trecut, am văzut lucruri similare nu numai în Germania, ci și în alte regiuni ale Europei,  unde au loc alegeri. Scopul lui Putin rămâne același: în ciuda schimbărilor din Statele Unite ale Americii și a „Brexit-ului”, guvernul german continuă politica de sancțiuni față de Rusia, și Putin cu plăcere ar opri această situație. Pentru el este logic sa faca unele ”investitii”, ca alegerile pentru Bundestag sa conduca la schimbări. Acest lucru ar putea fi un motiv”, a conchis Bruno Kahl.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Șeful spionilor germani: ”Amenințarea rusească a devenit mai actuală”

  1. bogdan spune:

    Godacii sunt periculosi ! Trebuie sa ne aparam mai bine ! Un godac bun e un godac mort(friptura!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top