Încăpățânată să inventeze o ”cale proprie”, Rusia lui Putin reia ”reperele regimului totalitar sovietic pe care încearcă să le cimentuiască. Dar chiar și în Rusia acest lucru este imposibil – deja vine generația tânără, care iese în stradă”, a declarat pentru „Adevărul ucrainean” disidentul sovietic și psihiatrul Semen Gluzman (fondatorul American-Ukrainian Bureau for Human Rights).

„Putin, după părerea mea, a pregătit un viitor de coșmar pentru Rusia. Ar trebuit să se ocupe de problemele interne, nu de război. Desigur, este cel mai simplu mod de a restabili credința în sine. Dar acolo este tot mai puțin de mâncat”, spune Gluzman. – În plus, în Rusia există o problemă gravă: 30% din populație este deja musulmană. Mai este si problema Orientului Îndepărtat, unde femeile ruse nu mai vor să se căsătorească cu barbații ruși, pentru că aceștia beau, sunt violenti, nu vor să muncească. Iar  chinezii sunt foarte harnici, iubesc copiii. Putin în schimb face texte religioase. Toate astea se vor sfârși rău”.

Vorbind despre diferența dintre ruși și ucraineni, disidentul a declarat: „In ciuda nostalgiei dupa Uniunea Sovietica (.. conform unui recent sondaj, o treime din ucraineni tanjesc dupa Uniunea Sovietică – n.r.), nu mai este posibil să se facă acest lucru, așa cum este în Rusia. Când Elțîn nu se mai simtea bine, „familia”, inclusiv Boria Berezovski, i-a spus poporului rus: „Iata-l pe Vladimir Putin. Nu îl cunoașteți, dar e un baiat bun. Votați-l„. Ucrainenii sunt diferiți de ruși. La noi nu se mai poate ca cineva să vină și să spună pe cine să votăm. Nu mai suntem homo sovieticus, dar acolo, în Rusia, există încă mentalitatea sovietică”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Semen Gluzman: ”Putin a pregătit un viitor de coșmar pentru Rusia”

  1. bogdan spune:

    Ok ! Am inteles aproape tot ! Ce-i aia rusia ?

  2. bogdan spune:

    Correct !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top