birou moscovaRebelii proruși care luptă în estul Ucrainei cu forțele guvernamentale și-au deschis un sediu în capitala Rusiei prin intermediul căruia recrutează mercenari, strâng echipament militar, provizii pentru front sau chiar primesc donații din bani, cu toate că Moscova a negat în repatate rânduri că ar susține mișcarea separatistă. „Și toate acestea se desfășoară la vedere, fără ca cineva să se ascundă”, relatează cotidianul american USA Today.

Biroul separatiștiilor nu are oficial adresă, dar voluntarii pot ajunge la el după ce apelează un număr de telefon și primesc instrucțiuni de orientare. Departamentul de Stat al Statelor Unite cunoaște această situație, dar autoritățile ruse refuză să ia vreo măsură.

Procesului de înrolare i se face reclamă printr-o adevărată campanie de marketing, cu afișe și flyere împărțite pe stradă. Informațiile despre posibilitățile de înrolare s-au răspândit pe rețelele sociale și au fost date anunțuri chiar și în câteva ziare moscovite.

Rebelii conduși de fostul ofițer rus Strelkov sunt susținuți de o organizație intitulată „Fundația pentru ajutorarea regiunilor Novorossiya și Donbass”, care pretinde că strânge ajutoare umanitare pentru locuitorii din vestul Ucrainei. „Pe unul dintre flyerele distribuite de reprezentanții acestei Fundații la Moscova se solicitau diverse <ajutoare umanitare> precum bocanci militari, lunete pentru mitralierele AK-47, haine de camuflaj”, au constatat jurnaliștii americani.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top