Autorităţile din Republica Moldova şi Ucraina agravează criza din Transnistria, a declarat ministrul de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, la o întâlnire cu Radojko Bogojevici, emisarul special al preşedintelui OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, relatează TASS.

„Trebuie să spun că activităţile autorităţilor moldovene şi ucrainene, din păcate, continuă să agraveze criza din Transnistria”, a afirmat Nina Ştanski marţi.

„Anul acesta, comerţul cu Republica Moldova a scăzut cu 24%”, a precizat ea. „Exporturile Transnistriei în această perioadă au scăzut cu 75 de milioane de dolari. Scăderea importurilor a fost de 170 de milioane de dolari. Companiile transnistrene implicate în activităţi economice externe se confruntă cu grave probleme logistice, fiind forţate să îşi reorienteze comerţul de la rutele tradiţionale la cele care nu sunt avantajoase din punct de vedere economic”, a mai spus ea, citata de MEdiafax.

„Retorica partenerilor noştri moldoveni devine din ce în ce mai combativă, neprietenoasă şi ostilă. Ei continuă să deschidă dosare penale, al căror număr creşte săptămânal. Proceduri penale sunt lansate nu numai împotriva oficialilor, ci şi contra oamenilor de afaceri implicaţi în comerţul cu ţările vecine”, a subliniat Ştanski.

La rândul său, Bogojevici a afirmat că urmăreşte evoluţia situaţiei şi a dat asigurări că înţelege preocupările Transnistriei

El a adăugat că a fost rugat să le transmită părţilor implicate în procesul de negocieri pentru soluţionarea conflictului transnistrean un mesaj din partea preşedintelui în exerciţiu al OSCE, ministrul sârb de Externe Iviţa Dacici, potrivit căruia Serbia, în calitate de stat care deţine preşedinţia OSCE, susţine continuarea dialogului în încercarea de a găsi o soluţie politică, singura soluţie corectă pentru orice conflict.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Separatiştii transnistreni se dau răniţi

  1. Catun spune:

    Tov. Stanski nu gandeste elementar de la cauza la efect. Cea mai mare problema a Transnistriei este stationarea ilegala a armatei ruse care trebuia conform tratatelor internationale sa fie de mult timp plecata acasa. Dupa grupul Ilascu niciun transnistrean nu mai are curajul sa pronunte acest fapt. Transnistria in tot acest timp este sub teroare. Nu exista nimic democratic in fisia asta de pamant. Toti conducatorii sunt marionetele rusilor. Insasi tov. Stanski a ajuns ce a ajuns pentru ca e femeia rusilor.

    Apoi, Transnistria, geografic vorbind nu poate fi o tara. Priviti o harta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top