Autoritățile sârbe intenționează sa cumpere pentru Forțele Aeriene avioane din Rusia și elicoptere din Uniunea Europeană, a declarat premierul sârb Aleksandar Vucic, potrivit Reuters.

Acordul cu Rusia include donarea a șase aparate MiG-29, care se afla deja în serviciul armatei ruse de doi ani, Serbia urmand sa finanteze modernizarea avioanelor.

Potrivit premieruui, costul total al tranzacției va fi anunțat în ajunul vizitei sale la Moscova pentru discuții cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, calatoria fiind programată pentru săptămâna viitoare.

„Ne propunem să aducem MiG-urile în martie … ca sa prelungim durata lor de viață la 14 de ani”, – a spus el.

Bugetul militar al Serbiei pentru 2017 este stabilit la 61 de miliarde de dinari (494,31 milioane de euro), reprezentând 1,39% din PIB.

Reuters amintește că, pe 28 iunie, Vucic a anunțat intenția de a cumpăra patru aparate MiG-29 pentru aproximativ 260 de milioane de euro. Cu toate acestea, pana in prezent au fost achizitionate doar doua elicoptere de transport din Rusia Mi-17, contra a 25 de milioane de euro.

În plus, Vucic a declarat că Serbia intenționează să cumpere nouă elicoptere Airbus, la care se adauga patru elicoptere oferite gratis.

El nu a specificat tipul elicopterelor, pretul lor sau termenii pentru achiziționare, dar potrivit mass-media din Serbia guvernul ar fi optat pentru elicopterele Super Puma H215 de la Airbus.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top