Dintre statele continentului european, doar trei au votat împotriva aprobării preliminare a rezoluției Adunării Generale a ONU, în care Rusia este îndemnată să respecte 12 recomandări pentru a pune capăt imediat tuturor încălcărilor drepturilor omului față de locuitorii din Crimeea.

După cum a raportat Comitetul III al Adunării Generale a ONU – organismul care se ocupă, printre altele, de problemele legate de drepturile omului – a fost aprobat proiectul de rezoluție privind Crimeea.
71 state au sprijinit documentul initiat de Ucraina, 25 au votat împotrivă, 77 s-au abținut de la vot. Numărul mare de abțineri se datorează în parte faptului că un număr de state nu sprijină luarea în considerare a problemelor legate de conflictele interstatale în cadrul celui de-al treilea comitet. În același timp, numai aceia care nu consideră că este posibil să condamne public acțiunile ilegale ale Federației Ruse au votat împotriva rezoluției.

Din cele 25 de state care au votat împotrivă, în Europa există doar trei țări – Rusia, Belarus și Serbia.

Un alt stat din Balcanii de Vest, Bosnia și Herțegovina, s-a abținut. Poziția Bosniei se datorează în mod evident faptului că populația sârbă are o voce blocantă în luarea oricărei decizii guvernamentale.

Toate celelalte state europene, inclusiv cele apropiate Serbiei – Macedonia și Muntenegru, precum și Ungaria, cu care Ucraina se afla în conflict diplomatic, au sprijinit rezoluția ucraineană.

Printre statele post-sovietice au votat împotriva Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan și Uzbekistan.

Lista completă a statelor care au votat împotriva proiectului de rezoluție este următorul: Armenia, Belarus, Bolivia, Burundi, Cambodgia, China, Cuba, Coreea de Nord, Eritreea, India, Iran, Kazahstan, Kârgâzstan, Myanmar, Nicaragua, Filipine, Rusia, Serbia, Africa de Sud , Siria, Sudan, Uganda, Uzbekistan, Venezuela și Zimbabwe.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Serbia și Belarus au votat împotriva rezoluției ONU privind Crimeea

  1. bogdan spune:

    Aici in aceste liste se vede cine are treaba cu democratia si cine cu dictatura…no comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top