novosibirsk2Primaria oraşului siberian Novosibirsk a înregistrat vineri, 1 august, cererea pentru o demonstratie publică cu tema Marșul pentru federalizarea Siberiei„, care va avea loc pe 17 august. Se specifică şi numărul de participanți, 350 de persoane, potrivit portalului NHS. Între timp, accesul la conturile din rețele sociale ale iniţiatorilor marşului a fost blocat rapid la cererea Procurorului General al Rusiei.

Scopul iniţiatorilor marşului este crearea Republicii Siberiene, ca parte a Federației Ruse cu drepturi egale cu ale altor regiuni autonome. De asemenea, se specifică faptul că autonomia va permite siberienilor sa introduca stimulente și indemnizații pentru persoanele care trăiesc în condiții climatice extreme şi reorientarea unei parţi a veniturilor din exploatarile subterane in bugetul republicii autonome, ceea ce va duce la o distribuție mai echitabilă a veniturilor între bugetele federal și cel local.

În același timp, organizatorii au negat categoric acuzatiile de separatism: Separatismul în Rusia este o infracțiune potrivit Codului penal…vrem doar ca Siberiaobțină statut de republică în cadrul Federației Ruse„…

Campania pentru federalizarea Siberiei a fost iniţiată de activiștii  „Platformei Național Bolșevice” (PNB). Michael Poulin, Coordonatorul PNB a explicat organizatorii marsului doresc sa orienteze atenția populației de la isteria pseudo-patriotică care a cuprins Rusia în legatura cu războiul lui Putin din Ucraina și sa atraga atenția opiniei publice asupra problemelor interne.

Potrivit lui Poulin, regimul Putin îi sprijină acum pe separatiștii din sud-estul Ucrainei justificând intervenţia prin nevoia de a proteja interesele populației vorbitoare de limba rusă din Donbass. Dar această politică este o ipocrizie dezgustătoare„, deoarece apără în realitate doar interesele oligarhilor.

La începutul lunii iulie a acestui an, locuitorii din Novosibirsk au pichetat clădiri oficiale exprimându-şi atitudinea negativă faţă de anexarea Crimeei. Ei au protestat împotriva faptului noua entitate a Federației Ruse va fi finanțată din contul altor regiuni ale Rusiei.

novosibirskOrganizatorii marşului au estimat din cauza Crimeei, Novosibirsk a pierdut peste 300 milioane de euro din banii pentru pensii, iar fiecare locuitor al oraşului a contribuit” pentru nevoile Crimeei cu 460 de euro.

Acţiunea pentru autonomia Siberiei este sprijinita şi de singurul deputat al Dumei de stat care a votat împotriva anexării Crimeei, Ilya Ponomarev.

Ponomarev este deputat de Novosibirsk.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top