Muhammed_Ahmed_FarisRusia nu poate acționa în calitate de mediator în conflictul sirian și simultan sa bombardeze poporul sirian, a declarat primul astronaut sirian, generalul Mohammed Faris, într-un interviu pentru abc.es.

Faris a fost ofiter cu state vechi în serviciul militar al „regimului Assad” – la început pentru Hafez al-Assad, tatăl actualului președinte, iar apoi pentru Bashar al-Assad. În 1987, după ce a participat la misiunea spațială a fost distins cu steaua de ”erou al Uniunii Sovietice”. În 2012, Faris a „dezertat din rândurile regimului” și s-a alăturat Armatei Siriene Libere, care, di n 2011, lupta pentru „răsturnarea dictatorului”, se spune în articol.

La comentariul jurnalistului spaniol că la discuțiile de la Viena Rusia intentioneaza sa prezenta propria listă de posibili negociatori din partea opoziției siriene, Mohammed Faris a declarat că prin alegerea negociatorilor, Moscova dorește să formeze o opoziție artificială, care sa fie o continuare a regimului lui Assad.

Faris a subliniat că rușii sunt foarte activi la discuțiile de la Viena, însă, potrivit lui, este la fel de adevărat că pozitia Moscovei este oferita de activitatea militară pe care o desfasoara în Siria.

„Nouă ni se pare că nu este în regula. Că Rusia desfasoara o activitate distructivă și, în același timp, încearcă să acționeze ca mediator pentru a găsi o soluție la conflict. Această situație este contradictorie. Ca sa putem avea incredere in Rusia, primul lucru pe care ar trebui să-l faca este sa oprească bombardamentele, și abia apoi să-și prezinte inițiativele care ar putea fi cu adevărat viabile”- a comentat Faris.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Sirianul decorat cu steaua de ”erou al URSS”: Vom avea încredere în Rusia când va înceta bombardamentele din Siria

  1. Catun spune:

    „Nouă ni se pare că nu este în regula. Că Rusia desfasoara o activitate distructivă și, în același timp, încearcă să acționeze ca mediator pentru a găsi o soluție la conflict.”

    Nu poate sa nu ne vina in minte situatia din Transnistria. Acelasi lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top