SoiguTermenul operaţiunii militare în Siria nu este definit, dar Rusia are în vedere sa „ajunga la Eufrat”, a declarat ministrul apararii din Rusia, Serghei Şoigu, la o şedinţă în spatele uşilor închise din Duma de Stat rusa, scrie RBC.

Probabil că ministrul a avut în vedere capitala neoficiala a ISIS (Statul Islamic), oraşul Raqqa, care se află pe malul Eufratului.

Presedintele Comitetului Dumei pe probleme de Aparare, Vladimir Komoedov a declarat pentru RBC că mentionarea Eufratului în argumentele ministrului Şoigu a survenit ca răspuns la întrebarea: „Unde este acel ipotetic Reichstag, care ar simboliza sfârşitul operaţiunii?”.

„Nu a fost o declaraţie oficiala, a fost mai degraba un gand al ministrului”, – a spus Komoedov.

Totodata, ministrul Şoigu s-a ferit sa defineasca termenul operaţiunii militare.

Deputaţii ruşi s-au interesat despre probabilitatea ca razboiul dus de Rusia in Siria sa ajunga in faza terestra, dar ministrul rus al apărării a evitat un raspuns direct.

„A existat o întrebare, vom începe operaţiunea la sol daca acest lucru il vor face şi europenii? El [Şoigu] a spus ceva de genul: „Lasă-i să încerce,” – a declarat o sursa pentru RBC.avion

Komoedov a confirmat că Şoigu exclude efectuarea unei operaţiuni terestre în Siria. „Pământul sirian îl vor calca alte cizme, în special armata guvernului sirian, care trebuie să ajungă la frontierele teritoriului său, sa duca pe umerii sai bornele de granita și sa le instaleze la locul lor” – a declarat Komoedov, citat de „Interfax”.

De asemenea, Şoigu a declarat că Rusia nu va construi noi baze militare în Siria, potrivit lui Komoedov. Totodata, ministrul nu ar fi cerut bani suplimentari pentru finanţarea participarii la razboiul din Siria.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

16 Responses to Şoigu: Rusia se va opri în Siria după cucerirea „reichstag-ului” ISIS de pe Eufrat

 1. Clau spune:

  mai kkt bolsevic abas, tu esti recompensat dupa numarul de cuvinte? ce naiba, iarasi te dai roman? stim si noi ca sunt probleme in Romania dar cand ne uitam la voi in rusnacia ne dam seama ca trebuie sa facem orice ca voi sa nu va mai bagati opinca si duhoarea aici…mare parte din problemele noastre de acum vi se datoreaza bolsevici mancatori de kkt, neam de salbatici primitivi ce sunteti…

  • Toni spune:

   am revenit dupa ceva vreme, tot prosti ati ramas.
   e o boala, ceva, mai bine luati pastile.
   Clau, du-te la zoo, restul treceti pe la fundatie sa va luati banii.

  • abas spune:

   Ia spuneti domnule Clau: cu ce ati contribuit dvs la binele Romaniei? Eu am construit un baraj de greutate, am extins cercetarea pentru neferoase, am asigurat asistenta tehnica la foraje de apa instrainatate, inainte de a parasi fortuit Romania. Inchide pliscul ca faci curent.

   • Clau spune:

    tovarase abas doresti sa-ti dau referate? poate si numarul de telefon? Ce fac eu si ce spun eu acum este sa apar Romania de „prietenia” voastra a rusnacilor! Ultimele 200 de ani ne-au dovedit ca sunteti gloaba pierzatoare din cursa si cine merge cu voi pierde sau chiar dispare cu totul! Cat de idioti puteti fi sa nu va dati seama ca toata Europa de Est a intrat in NATO doar din cauza voastra! Cat a trecut din 92 cand ati inselat Ucraina? Le-ati luat armele nucleare care erau de drept mostenirea lor si acum sunt macelariti si nimeni nu poate face nimic din cauza ca putinalaul are butonul? Voi nu puteti exista numai prin violenta si o cautati cu lumanarea…dar sanctiunile economice o sa va distruga asa cum a disparul si urss-ul…

 2. abas spune:

  Domnu yehudy, cu Petitia aceasta, mi-ati facut o cu totul alta impresie decit pina acuma. Sunteti doua persoane intr-una sau una in doua? N-are importanta. Lasati la o parte bazaconiile si spuneti-mi ce parere aveti despre asta:
  „1. Aţi înşelat poporul spunând ca vreţi să îi oferiţi o viaţă mai bună. În fapt aţi vrut o viaţă mai bună doar pentru voi, pentru familiile voastre şi acoliţii voştri.
  2. Aţi furat miliarde de dolari din bugetul statului deturnând banii de la buget spre conturile firmelor voastre şi ale acoliţilor voştri.
  3. Aţi căpuşat vreme de 23 ani toate firmele de stat, distrugând întreaga economie de stat.
  4. Aţi încălcat drepturile omului făcând legi strâmbe ce v-au protejat pe voi, pe interlopi şi pe gangsterii ce vă înconjoară şi prin aceleaşi legi strâmbe aţi înrobit poporul.
  5. Aţi privat poporul de dreptul la o viaţă decentă, aţi dus o adevărată politică de genocid împotriva acestui popor prin distrugerea intenţionată a sistemului sanitar, prin privarea de asistenţă medicală, prin încurajarea migraţiei medicilor de valoare, prin lipsa de medicamente, prin desfiinţarea spitalelor.
  6. Aţi furat dreptul la o bătrâneţe decentă pensionarilor ce au muncit o viaţă şi şi-au plătit asigurările în mod corect.
  7. Aţi distrus toată industria românească aducând ţara intr-o prăpastie, fără şansa de a se mai ridica. Aţi distrus industria chimică, industria constructoare de maşini, industria navală, industria electrotehnică, industria de utilaj minier, industria extractivă, industria alimentara, TOT,TOT, TOT.
  8. Aţi distrus toată agricultura. România ajungând dintr-un mare exportator, un mare importator.
  9. Aţi distrus tot sistemul de irigaţii şi toate serele renumite ale României.
  10. Aţi distrus toate livezile şi fondul genetic de excepţie al pomiculturii româneşti.
  11. Aţi transformat România dintr-un mare exportator într-o societate de consum, într-un importator care nu mai produce mai nimic în ţară şi importă pînă şi cereale, legume şi fructe.
  12. Aţi distrus toată industria turistică a ţării aducând în ruină toate hotelurile şi staţiunile turistice înfloritoare pina în 1990, cu scopul de a va autoîmproprietării voi cu ele, pe preţuri de nimic.
  13. Aţi distrus tot sistemul economic privat înrobindu-l cu taxe care să vă asigure vouă bani pe care sa îi puteţi deturna din bugetul de stat.
  14. Aţi sufocat sistemul economic privat cu o birocraţie nemaiîntâlnită nicăieri pe planetă cu scopul de a da de lucru, salarii mari nejustificate unor funcţionari, unei caracatiţe clientelare imense.
  15. Aţi dat străinilor toate bogăţiile naturale ale ţării, bogăţii pe care străbunii noştri le-au apărat vreme de 2.000 de ani cu preţul vieţii.
  16. Aţi îndatorat această ţară cu peste 100 miliarde de euro fără să fi făcut absolut nimic pentru ţară cu aceşti bani.
  17. Aţi distrus învăţământul românesc care a ajuns în 23 de ani de pe primul loc în Europa, pe ultimul loc.
  18. Aţi favorizat aparitia, dezvoltarea si înmulţirea clanurilor interlope care terorizează oraşele ţării prin violenţă, furt, înşelătorie, jafuri, cămătărie, trafic de persoane, promiscuitate şi taxe de protecţie.
  19. Aţi batjocorit istoria acestei ţări impunând în şcoli o istorie mincinoasă ce murdăreşte trecutul acestui popor cu scopul de a-i fura sufletul, demnitatea, mândria si patriotismul.
  20. Aţi distrus cultura acestui popor prin subfinanţare şi dezinteres, încurajând proliferarea culturii de cârciumă şi de maidan, a manelelor şi a filmelor de proastă calitate.
  21. V-aţi făcut facultăţi private prin care stoarceţi de bani poporul ca să vindeţi aşa zise diplome, în realitate hârtii fără valoare unor tineri dezorientaţi care nu mai înţeleg nimic din principiile selecţiei pe bază de cunoştinţe şi valoare.
  22. Aţi făcut de ruşine numele ţării noastre, România fiind azi ruşinea Europei, iar românii cei mai dispreţuiţi cetăţeni din Europa.
  23. Aţi provocat cel mai mare exod din istoria acestei tari, aţi transformat românii în ultimul popor migrator al istoriei.
  24. I-aţi răpit unei întregi generaţii de copii dreptul la mamă, dreptul la tată, dreptul la familie prin plecarea părinţilor la munca în străinătate.
  25. Aţi defrişat pădurile ţării ca să le daţi pe mai nimic străinilor, îmbogăţind doar câţiva politicieni.
  26. Aţi înstrăinat tot sistemul bancar al ţării făcând din români slugi la străini.
  27. Aţi distrus tot comerţul românesc aducând în ţară marile hypermarketuri care au transformat sute de mii de mici întreprinzători români în sclavi de hypermarket.
  28. Aţi distrus cercetarea românească, una dintre cele mai competitive din lume în urmă cu 23 de ani.
  29. Aţi distrus un întreg sistem organizaţional care fusese construit cu mari sacrificii in epoca socialista.
  30. Aţi înstrăinat tot sistemul energetic atentând în acest fel în mod grav la suveranitatea ţării.
  31. Ati decimat armata romana, schilodind-o si transformind cadrele militare in someri, sclavi si muritori de foame intrucit acestia au fost pregatiti doar sa-si apere patria si poporul chiar cu pretul vietii, nestiind sa se descurce intr-o economie banditeasca pe care ati creat-o.
  32. Aţi făcut din România o ţară murdară şi poluată, după chipul şi asemănarea voastră.
  Pentru toate acestea va acuz de crimă împotriva poporului român şi cer organelor de stat îndreptăţite să treacă la anchetarea şi judecarea tuturor celor responsabili de cele mai sus arătate.”
  Adica, toate punctele sunt gata sa le discutam, dar mai ales punctele 15 si 30. Cu ce au ajutat strainii – si este evident ca este vorba de occidentali si americani – la dezvoltarea Romaniei si de fapt au adus Romania in situatia ca are stringenta nevoie sa-si REFACA economia?

  • Catun spune:

   Este o problema interna care nu va implica acum pe voi papuselele kgbistilor. URSS/Rusia a participat din plin la ingenuncherea Romaniei prin Iliescu, Militaru si sleahta de kgbisti care au asteptat revolta ca sa preia tara. Mai inaintea prin impunerea „ilegalistilor” comunisti la putere dupa Razboi voi ati secatuit Romania timp de 40 de ani de tot ce s-a putut, mai ales de cultura, traditie, religie si de intelectualii care au fost trimisi in inchisori si la Canal. Si mai inainte cand prin pactul cu nazistii, rusii au dorit ingenunchierea tuturor poporelor libere limitrofe inclusiv a noastra.

   Si acum tu trol rusnac, vii sa ne arati ca dictatura din Rusia e mai buna decat democratia actuala din Romania? Pai in Rusia traiti prin teritoriile straine acaparate, datorita rezervelor de petrol si gaze. Daca nu le aveati nu mai existati astazi.
   LA MULTI ANI IN IAD PUTINISTILOR!

   • abas spune:

    Domnule Catun, ca ati luat-o pe aratura nu ma surprinde – nu aveti ce raspunde. Tu m-am adresat domnului yehudy si stie dumnealui de ce.

   • abas spune:

    Ai pentru ca vani vorba….”nu te simteai bine daca nu aveai ultima replica, nu trebuie sa aiba vreo legatura cu discutia.”
    Catun, Catun, ia mai luati un pic de fum.

 3. yehudy spune:

  draga ivan, rusia se va dezintegra inainte sa castige razboiul din siria 🙂
  draga ivan, in 2016 pretul petrolului va scadea sub 30 de dolari barilul 🙂
  draga ivan, rusia va da faliment apoi se va dezintegra dupa modelul maretului si invincibilului urss 🙂

  • vlad tepes spune:

   Draga yehudy, nu mor caii, cand vor cainii!

   • Clau spune:

    asa este vladimir, doar ca yehudy nu vorbea despre cai ci despre porci! porcii din kotetz/kremlin! Stii tu de unde, ii gasesti dupa mirosul de opinca, balega si roiul de muste!

   • yehudy spune:

    draga ivan, caii urss-ului au murit cand au vrut cainii NATO 🙂 asta este o constatare istorica 🙂
    draga ivan, caii rusiei deja au murit, numai ca ei nu-si dau seama 🙂 tot cainii NATO au omorat si caii rusiei 🙂

  • abas spune:

   Mai beti ceva sa nu vi se deshidrateze degetele sau aveti un program care sa afiseze la nesfirsit polologhia asta. Nu de alta dar aveti grija ca nici americanii nu doresc „30 de dolari barilul”. Oops, ENINY spune ca acum 2 zile a fost deja 29.13, astazi este 30.28 dar NASDAQ zice sus si tare ca-i 35.52 – dar americanii nu mint, nu mai cei de pe Wall Street sunt mincinosi.
   „the World Bank has warned that Russia’s economy would shrink by at least 0.7% in 2015 if oil prices do not recover”, asta era in 19 ianuarie 2015 cind era 53.15 si iaca-ta astazi, in pragul Craciunului, nu s-a ..shrinkuit nimic. Canadienii nici ei nu au probleme.
   Americanii au importat in 2014 cam 2,680,626 mii de barili din care de la canadieni9 1,051,989 de la sauditi 423,066 si de la mexicani 284,966. Din Romania, 2015, americanii au importat 735 mii de barili de cocs de petrol si uitati si un .. stiati ca? „La inceputul secolului 20, inainte ca masinile sa-si dobandeasca popularitatea pe care o au acum, principalul ingredient cautat in industrie era kerosenul. Benzina, un produs secundar rezultat din distilarea petrolului pentru a produce kerosen, avea la acel moment o cerere foarte mica. Astfel, in mod paradoxal, produsul era folosit doar pentru anumite tratamente medicale sau pentru a indeparta petele de grasime de pe haine”. Interesant de stiut daca americanii folosesc chestia asta pentru Forduri sau numai pentru uz casnic.
   In orice caz, pentru informarea dvs, cind pretul va atinge 22.00, au murit cu totii. Rusia va ramine singurul exportator – adica pe nimeni nu-l va mai merita sa exporte. Singura intrebare este: ce vor face cei care nu pot sa consume intern tot ce pot produce astazi pentru export? Ma refer la Qatae, Kuweit, Emirate, Iraq/ISIS. Caci Saudia se descurca. Deci stiti dvs ceva cu .. dezintegrarea, atita doar ca tinta este gresita. Realistic vorbind. Sunteti realist sau numai visator?

   • Clau spune:

    lasa abasovici…ce va spune yehudy stiti si voi doar ca inca nu acceptati ideea…de aceea repeta sa va fie mai usor sa acceptati esecul, dezintegrarea, pierderea Siberiei… stii ce vreau sa spun 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top