Discursuri memorabile ale presedintilor rus si american (Putin si Obama) la Adunarea Generala a ONU din septembrie 2016 (probabil?).

Obama a spus atunci că Statele Unite vor sprijini mereu popoarele care suferă de regimuri dictatoriale totalitare, iar Putin ca ”Rusia va fi întotdeauna de partea regimurilor legitime (si implicit faptul că nu va acorda atenție esenței unor astfel de regimuri și atitudinii lor față de propriile popoare).

Bineînțeles, în trecut, pana la Obama cel putin, americanii au sprijinit de nenumărate ori regimuri conduse de ticăloși, pe ideea “He may be a son of a bitch, but he’s our son of a bitch” (Este un ticalos, dar ticalosul nostru).

Standardele declarate de Rusia sunt aplicate constant dar numai în cazul ticalosilor suverani. În Siria rușii sunt împotriva separatiștilor si in favoarea ”regimului legitim” al lui Assad, ceea ce este conform cu doctrina exprimata de Putin. În Georgia și Moldova însa sunt în favoarea separatiștilor si contra regimurilor legitime. La fel si în Donbas, unde sunt chiar ei separatiștii.

Din punctul de vedere al bunului simț și al experienței acumulate, înțelegem motivația sprijinului Rusiei pentru regimurile antidemocratice și corupte.

Când e vorba despre spalarea banilor în conturi străine, Moscova se poate tocmi sub masca asistenței și a altor tranzacții secrete doar cu astfel de regimuri. Sub steagul „inviolabilității principiilor politicii externe” Kremlinul nu va renunța niciodata la astfel de prietenii.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Son of a bitch, but our son of a bitch

  1. bogdan spune:

    Godacii lucreaza pe principiul : Unde e rau hop si eu ! Unde nu-i rau il creez eu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top