Russia-Georgia-war-soldiers-in-GoriÎntr-un sondaj realizat de Centrul rus de Cercetare a Opiniei Publice, s-a arătat că aproximativ 68% dintre persoanele intervievate apreciază  această ameninţare ca fiind reală, faţă de 52% în 2014. Circa 28% dintre respondenţi sunt nesiguri în legătură cu o ameninţare militară străină la adresa Rusiei, de 1,5 mai puţini decât anul trecut (42%).

Concomitent, ruşii evaluează mai pozitiv situaţia armatei. Astfel, unul din patru respondenţi (24%) aprecia anul trecut că armata se afla „într-o situaţie bună”, pe când în prezent una din două persoane este de această părere (49%). Opiniile negative faţă la armată au scăzut de la 16 la 8% în decurs de un an. De asemenea, 40% dintre cei intervievaţi au apreciat că armata se află într-o situaţie „satisfăcătoare”.

Este de notat faptul că 40% dintre ruşi cred că este necesară consolidarea puterii forţelor armate, faţă de 30% în 2014. Alţi 42% afirmă că acest lucru nu este necesar, iar 7% sunt de părere că este necesară o scădere a puterii armatei, potrivit Agerpres.

În schimb, serviciul militar obligatoriu a devenit mai puţin atrăgător pentru ruşi decât era în urmă cu unul sau doi ani. Aproximativ 47% dintre respondenţi (56% dintre bărbaţi şi 39% dintre femei) afirmă că vor ca fiul, fratele sau soţul lor să servească în forţele armate. Alţi 47% spun că nu vor ca rudele lor să servească în armată, potrivit acestui sondaj, efectuat în perioada 14-15 februarie asupra unui eşantion de 1.600 de persoane, în 46 de regiuni ruseşti, şi care are o marjă de eroare de plus sau minus 3,5%.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Sondaj: Două treimi dintre ruşi cred că ameninţarea militară la adresa Rusiei este reală

  1. Zorg spune:

    Sondajul ăsta este vax – miroase a manipulare de la kilometri.
    Mai bine o băgați p’aia cu experții britanici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top