Un sondaj realizat de Centrul VTsIOM a constatat, spre usurarea lumii savante din Rusia, ca în număr copleșitor de ruși cred că Pământul este rotund și doar 3% dintre cetatenii intervievați cred că planeta noastră este plată. De asemenea, sociologii au aflat care este gradul de încredere al rușilor în oamenii de știință, atitudinea lor față de informațiile despre OZN-uri și aselenizarea americana.

Astfel, planeta Pământ are forma unei sfere și există dovezi incontestabile pentru acest fapt, au declarat majoritatea absolută a respondenților (93%), potrivit VTsIOM.

Între timp, 3% dintre respondenți cred că idee despre Pământ sub forma de sferă a fost raspandita în mod deliberat de savanti pentru a aduce confuzie si ca, de fapt Pământul este plat. Nu au stiut să răspundă la această întrebare 4% dintre respondenți.

În ceea ce privește credibilitatea oamenilor de știință în general, majoritatea rușilor (59%) consideră că oamenii de știință ascund adevărul. Interesant ca numarul cetățenilor cu studii superioare care afirma  asta este de 45% din total.

În ceea ce priveste existența OZN-urilor – 43% dintre ruși nu cred în ele, dar aproape 45% – sunt convinsi că reprezentanții civilizațiilor extraterestre vizitează Pământul. Dintre aceștia, 27% au spus că extraterestrii se ascund printre pământeni, alți 18% susțin că autoritățile îi ascund.

Mai mult de jumătate dintre respondenți (57%) cred că nu a existat nicio aselenizare în 1969, și ca  guvernul SUA ar fi falsificat materiale documentare despre prima expediție a oamenilor pe Luna. Doar 24% cred că astronauții americani au vizitat într-adevăr satelitul Pământului, iar 19% nu au stiut sa dea un răspuns la aceasta intrebare.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Sondaj: Majoritatea rușilor nu cred că americanii au fost pe Lună, iar 3% consideră că pământul este plat

  1. bogdan spune:

    Nu-i de mirare ! Daca au votat dementul anului pe post de presedinte ! Ei cred doar in Vodka !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top